Yıllardır bu topraklarda bir acı kol geziyor. Evlatlarımızı alan, ocakları söndüren, kalkınmanın önüne hendek kazan bir terör örgütü: PKK. Şimdi soruyorlar: "PKK biterse Türkiye ne kazanacak?" Cevap çok açık: Her şey!
PKK yoksa, Türkiye’nin doğusu sadece güvenlik değil, aynı zamanda bir ekonomi bölgesi olur. Oysa şimdi, Doğu ve Güneydoğu’nun kaynakları sadece askeri harcamalara gidiyor. Tanklar, operasyonlar, üs bölgeleri... Peki ya bunların yerine fabrikalar, oteller, üniversiteler, turizm tesisleri olsa?
Terör olmasa, para silaha değil, istihdama gider. Gençler dağa değil işe çıkar. Toprak, yatırımcıya açılır. Yollar, ticareti bağlar. O dağlarda sadece çatışma değil; bal üretimi, yayla turizmi, doğa yürüyüşleri, termal oteller, dağ bisikleti turları olur. Sadece güvenlik mi kazanırız? Hayır! Ekonominin, kültürün ve turizmin önü açılır. Bölgenin zenginlikleri Türkiye’nin zenginliğine dönüşür.
PKK biterse, Türkiye sadece bir terör örgütünü değil, aynı zamanda ekonomik zincirlerini de kırar. Soruyorlar ya “Ne kazanacağız?” diye… Yetmez mi?
Daha fazlası da var:
İran-Irak sınırına açılan doğu kapıları yeniden canlanır.
Yük taşımacılığı, lojistik üsleriyle Erzurum, Van, Hakkâri birer ticaret merkezine dönüşür.
Göç eden halk geri döner, üretim başlar.
Yatırımcı korkmadan gelir, tur operatörleri güvenle rota çizer.
Türkiye’nin güvenliği sadece askerle değil, ekonomik kalkınmayla da sağlanır. Terörün olmadığı bir bölgede her yol refaha çıkar. PKK'nın olmadığı bir Türkiye, sadece güvenli değil; aynı zamanda zengin, güçlü ve birliğini sağlamış bir Türkiye olur.
Artık sormalı: Silaha mı yatırım yapacağız, hayata mı?
Rafet Ulutürk
FACEBOOK YORUMLAR