Günün Analizi..! ''Seçime İnce Ayar'' İnci Salar?

ABONE OL

ülke postası yazarı inci SALAR Günün siyasi analizini değerlendirdi....

Özel Haber; İnci Salar

Hesap şuymuş, öyle diyorlar; Şimdi herkes kendi adayını gösterecek. Akşener illâ adayım diyor, tamam o İP'ten aday oluyor.

HDP'den Nasıl bir Diktatör ülkesiysek artık Demirtaş parmaklıklar ardından aday oluyor, o da güzel. CHP'ye gelince onlar tam düzeni kurmuş, ulusalcılara mesaj ve barış niteliğinde bakın madem sağ'dan istemiyorsunuz o halde içimizden çıkaralım diyerek Ya Muharrem İnce ya da İlhan Kesici, buraya kadar herşey tamam.

Film işte burada başlıyor; SP'ye gelince adayı Abdullah Gül. Hesaplar 2. Tur için; İlk turda her parti'nin oy oranı kadar adaylar oy alıyor.

Erdoğan & Bahçeli(Cumhur İttifakı)%48-49 oy olarak tasavvur ediyorlar.

CHP adayı; %25-26

İP; %11-12

HDP; %11

SP; %0.5-1.5

Bu tabloda matematiksel olarak ikinci tura en çok oy almış iki parti gideceğinden dolayı Erdoğan ve CHP adayının vize aldığı görünüyor.

Ancak hesaplar Gül üzerine, peki o zaman ne olacak?

O durumda kalan tüm adaylar CHP adayı dahil, adaylıktan çekilecek ve Erdoğan'ın karşısında azami %1.5 oy almış Gül kalacak ve asıl karşı ittifak o zaman başlarken CHP seçmenine, bakın biz kendi adayımızı koyduk, Erdoğan'ı devirmek için tek şansımız bu diyerek kendini aklayacak.

Ancak hesaba katmadıkları şu var; Gül'e asla oy atmayacak CHP içinde Ulusalcılar var ve hatta İP ve HDP içinde seçmen var. Bu hesabın tutmayacağı çok açık ayrıca bu 1.tur için her partiden aday formülü Erdoğan'ı ilk turda seçilmesi yönünde şansını artırır. İster muhalefetin ister bizim bugün itibariyle kafamızda yaptığımız yüzlerce hesap ve formül Erdoğan'ın Başkan olduğunu müjdeliyor..!

Özel Haber; İnci Salar