Emniyet Teşkilatında Amir Seçiminde Mağduriyet

ABONE OL

Rütbe alma sürelerindeki bu eşitsizlik sonucu B gurubundaki amirin emrinde çalışan bir polis memuru ilerleyen yıllarda amirini geçecek ve amirine emir verecek pozisyona rahatlıkla gelebilecek. Bu durum oldukça rahatsız edici bir durumdur. Eğitim düzeyi aynı olan emniyet teşkilatı çalışanlarının böyle bir ayrımla bir kesiminin mağdur olduğu aşikardır...

Canımızı, malımızı emanet etiğimiz, onlar görevde olduğu için gece yastığa başımızı rahat koyduğumuz emniyet teşkilatı çalışanlarının içinden çıkamadıkları bir sorunları var. Emniyet teşkilatında amir ihtiyacının karşılanmasında izlenen yolda maalesef bir kesim tecrübeli polisimiz mağdur olmakta. 2015 yılından önce; Polis Akademisi Güvenlik Birimleri Fakültesinden mezun olanlar A gurubu olarak sınıflandırılmıştır. Altı yıl görev yapıp gerekli sınavlardan geçen polisler ise B gurubu olarak sınıflandırılmıştır. Amir ihtiyacı bu iki guruptan karşılanmaktaydı. A gurubu amirler Komiser Yardımcılığı, komiserlik görevinde dört yıl, Başkomserlik görevinde de üç yıl çalıştıktan sonra yükselir. B gurubundaki amirler ise Başkomserlik rütbesindeyken yaş haddinden emekli olurlar. 2015 yılında Emniyet Teşkilatı Kanununda yapılan değişiklikle bu iki gurup amir arasındaki eşitsizlik giderildiyse de, konulan geçici 26. Madde ile sorun hala devam etmektedir.
                              
 Rütbe alma sürelerindeki bu eşitsizlik sonucu B gurubundaki amirin emrinde çalışan bir polis memuru ilerleyen yıllarda amirini geçecek ve amirine emir verecek pozisyona rahatlıkla gelebilecek. Bu durum oldukça rahatsız edici bir durumdur. Eğitim düzeyi aynı olan emniyet teşkilatı çalışanlarının böyle bir ayrımla bir kesiminin mağdur olduğu aşikardır.
                               
Ülkemizin bütünlüğü, milletimizin huzur ve refahı için canla başla çalışan polislerimizin rütbe alınışındaki bu sorunun en kısa sürede çözüleceği kanaatindeyiz. Gurup ayrımı olmadan eğitim düzeyleri, aldıkları eğitim aynı olan polislerimizin terfilerinde 2015 yılında yapılan değişiklik geçerli olması en büyük temennimizdir. B gurubundaki amirlerin terfi mağduriyetleri giderilirse daha verimli ve daha faydalı olacaklardır.

polis amir seçimi polis amir mağduriyeti komiser yardımcılığında büyük haksızlık