Emlak Yatırımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

ABONE OL

Emlak yatırımı yaparken dikkat etmeniz gerekenleri ve daire alırken kriterler neler sizler için paylaştık. Gayrimenkul alacaksanız nelere dikkat etmeniz gerekiyor.

Emlak yatırımı için izlememiz gereken veya takip etmemiz gereken yol nedir? bunun için önemli ip uçlarını açıklamak istiyorum.

Birinci nokta alacağınız yerine hangi dönemde almanız gerektiren zamanlaması olması gerekiyor.

Zaman zaman spontane gelişebilir. kriz zamanlarında kriz zamanlarında söylentiler olsa da emlakta büyük  karlarda bu dönemde kazanılıyor.

2. konu ise alacağınız evi almak istiyorsunuz  Öncelikle bunu saklamanız gerekiyor ileride çocuklarınız ve kendiniz için olabilir 2. açılan ise kira getirisi için mi alacaksınız uzun vadeli yatırım için mi alacaksın öncelikle bu konuları saklamanız gerekmektedir.

  Diğer bir madde de bütçenizi belirlemelidir nakit mi alacaksınız banka kredisi mi yoksa bir kısmı nakit bir kısmı banka kredisi ile mi alacaksınız bu konuyu saklamanız gerekiyor. Yarın yola çıkmadan önce alacağınız ürünü tipini belirleme gerekiyor; 

Yani ben bu yatırımı bu parayı nereye yatırmalıyım konut mu işyeri mi iş yeri derken ofis mağaza dükkan bugün onun dışında da arsa olabilir imarlı ya da imarsız ona karar vermiş olmanız gerekiyor.

Biz burada öncelikle konut olayına örnek almak istiyoruz oradan size örnekler anlatacağız. Yukarıdaki kriterleri belirledikten sonra hazır olduğunuzu hissettiğiniz anda bir yatırım yapmak istiyorum param var veya kredi alabilirim banka ile sorunum yok diyorsanız bu yola çıkabilirsiniz.

Yatırım yapacağınıza belirlenmiş oluyorsunuz yeni harita şu şekilde olmayacak bir ilişki. Bence bölge seçiyorsunuz alacağınız bölgeyi seçiyorsunuz.

Atıyorum Adapazarı, Serdivan Serdivan’da da satın almak için belirli bir bölgesi Örneğin almak istediğiniz konut ise daire ile ilgili kriterleri belirlememiz gerekiyor nedir bu kriterler dairenin içine yapacağınız. 

Yapacağınız masraf veya şeklini belirliyorsunuz yine masraflı mı masrafsız mı olacak şekilde birbirine mi yapıyorsunuz.

Daire  alırken kriterler nelerdir

Öncelikle masraflı olup olmayacağına karar vermemiz gerekiyor.

Oda sayısını belirlemeniz gerekiyor 3 artı 1 salon var 2 artı 1 salon var yani daha fazla dubleks, tripleks, villa yatırımlar.

Bunları belirledikten sonra bina yaşı daha sizi etkileyebiliyor fark etmiyor olabilir de getirisi olabilecek bir yerde bina yaşının  çok önemli olmadığını bilmek ve gerekiyor deprem bölgesi de ise bu önemli bir kriterdir.  Çünkü en azından bir garantisi olacaktır.

Almak istediğiniz kadar biliyor musun Ara kat mı olacak giriş katı olabilir ama bütçeniz oranında katla çok önemli yani evde değerli olanlar giriş ve çatı katı haricindeki orta katlardır.

İç dizaynı örnek  ıslak zeminleri mutfak konumu içinde saklamanız gereken gerekli durumlardır. 

Oturacağınız veya kapı komşunuzu  mutlaka araştırmanız gerekiyor. Yarın bugün sorun yaşayabileceğimiz insanlardan uzak durmamız gerekiyor çünkü en güzel mülkü de alsana en güzel yerlere alsanız kapı komşunuzla geçinemedikten sonra o daire size zehir olacaktır

Ve apartman yönetimi, Apartman yönetiminde Bir birlik var mı aidat toplama da bir sorun yaşanıyor mu aidat miktarı nedir Bunları saptamanız gerekiyor. Ve manzara derdiniz varsa manzara tercihinizi yapmamız gerekiyor.

Dilediğiniz kriterlere mutlaka yeni kriterler eklenebilir ama size gönderdikleriniz önemli  olanları belirlemiş olduk. Eğer bir gayrimenkul danışmanıyla çalışırsanız bütün bu  kriterleri yazılı olarak belirtin. 

Ödeme şeklinizi de belirtin mesela alacağım banka kredisiyle alacağım artı banka kredisi alacağım diye   belirtin.

Yukarıdaki bütün işlemleri yaptıktan sonra rakam konusunda  güvensiz olabilirsiniz.  Şu anki toplumsal yapımızda da böyle sorunlar yaşanmaktadır.  

Onun için öncelikle kriter olarak o alacağınız bölgede 10 tane sahibinden veya emlakçıdan elinde bulunan dairelerle sizin elinizdeki daireler ile karşılaştırarak o kriterlere uygun dairelerin fiyatlarını araştırın. ve ondan sonra da ortalama rakamı bulun.  

Son beş yıl içindeki fiyatları dalgalanmaları Birçok kişiye sonra araştırılabilir gayrimenkuller olabilir esnaf olabilir Kasap olabilir Bakkal.

Ama bir gün o konumdaki uzun süredir yaşayan insanların bu konuyu istişare edin.  ideal işte bir raici belirleyebilmiş olabilirsiniz.

Tabii ki çok güvendiğiniz bir daire olursa bundan çok oturmayı düşünürsünüz ve rayiç fiyatının üstüne çıkabilirsin fakat Yatırım olarak para kazanmak istiyorsanız verdiğimiz kriterlere dikkat etmeniz gerekiyor.  

Kriterlerde bir çalışma yapıp daireyi satın alırsanız mutlaka Yatırım olarak çok değerli bir daire satın almış olabilirsiniz.

 

emlak yatırımında dikkat edilmesi gerekenler emlak