Pirinç Diyeti Nasıl Yapılır?

Pirinç Diyeti Nasıl Yapılır Bu diyetin ilk örneği 1940’lara kadar uzanmaktadır

Pirinç Diyeti Nasıl Yapılır?
23 Kasım 2017 - 19:42
Pirinç Diyeti Nasıl Yapılır Bu diyetin ilk örneği 1940’lara kadar uzanmaktadır. Üstelik kan basıncı tedavisinde kullanmıştır. Tek besinli diyetler daha sonradan oldukça rağbet görmüştür. Günlük 600-800 kalorilik bu diyette tek tip besin olan pirincin yanı sıra meyve ve sebze tüketilebilir. Ancak süt ve süt ürünlerinden kesinlikle kaçınılması gerekmektedir. Pirinç Diyeti Nasıl Yapılır

Protein ve tuz açısından fakir bir diyet olduğundan fazlaca ödem söktürücü özelliğe sahiptir. Hayati tehlike oluşturmaması için öncelikle demir ve kalsiyum açısından vücudunuzu diyete hazırlamanız gerekmektedir. Uygulaması ve hazırlanışı bakımından kolay olan pirinç diyeti ile günde yarım kilo ile bir kilo arası verebilmek mümkün. Sizi zorlayacak tek şey diyetin monotonluğu ve sıkıcılığı olacaktır. Zira çok sevdiğiniz bir yemeği bile her öğün ve her gün yememiz imkansız.

Diyetimizde bulunan 1 çay bardağı pişirilmiş beyaz pirincin besin değerleri ise şunlardır:
109 kalori: 2,4 gr. protein; 24,2 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,1 gr. yağ; 0,1 gr. lif; 28 mgr. fosfor; 10 mgr. kalsiyum; 0,2 mgr. demir; 374 mgr. sodyum; 28 mgr. potasyum; 0,02 mgr. B1 vitamini; 0,01 mgr. B2 vitamini ve 0.4 mgr. B3 vitamini.

Ancak esmer pirinç denilen türün besin değerleri, beyaz pirinçten daha yüksektir ve aynı oranda pişirilmiş esmer pirincin besin değerleri de şöyle sıralanabilir:
282 kalori; 3,6 gr. protein; 26.7 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 3, l gr. yağ; 1.6 gr. lif; 94 mgr. fosfor; 98 mgr. kalsiyum; l mgr. demir; 71 mgr. sodyum; 177 mgr. potasyum: 220 mgr. magnezyum; 1.4 mgr. çinko; 110 IU A vitamini; 0,3 mgr. B1 vitamini ve 0,04 mgr. B2 vitamini.

Bu değerleri kıyaslarsak, tüketilmek üzere esmer pirincin seçilmesi çok daha doğal ve doğru bir tercih olacaktır.
2 günlük pirinç lapası diyetinin yapılışı:
1 çay bardağı pirinci lapa şeklinde pişiriyorsunuz bolca karabiber katın hatta pilavın rengi değişecek kadar.
Üzerine 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt koyarak dilerseniz kırmızı pul biber ile servis edebilirsiniz.
Bununla birlikte yan besinler de almalısınız.
Mutlaka meyve yemelisiniz. Ara öğünlerinizde kuru meyveler tüketerek hem lif açığınızı kapatmış olacaksınız hemde sağlıklı bir ara öğün geçirmiş olacaksınız.
Badem / fındık türü kuru yemişleri de tercih edebilirsiniz. Porsiyonunuz 7-8 adet ile sınırlı olsun ki fazlaya kaçmayın.
İçeceklerinize gelince, 2-3 bardak çay çeşitleri ( siyah, yeşil, beyaz ), 1-2 fincan Türk kahvesi, içebiliyorsanız maden suyu veya soda tercih edebilirsiniz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum