Karabuğday Diyeti Nasıl Yapılır?

Karabuğday Diyeti Nasıl Yapılır Modern hayatta artık fazla kilolardan kurtulmak için birçok metoda başvuru yapılmaktadır

Karabuğday Diyeti Nasıl Yapılır?
23 Kasım 2017 - 19:52
Karabuğday Diyeti Nasıl Yapılır Modern hayatta artık fazla kilolardan kurtulmak için birçok metoda başvuru yapılmaktadır. Zaman geçtikçe artan bu metotlar arasında en başarılı en ideal ve en sağlıklı metotlardan bir tanesi kesinlikle Karabuğday diyeti olduğunu söyleyebiliriz. Bu diyetle beraber hem kolay kilo verebilirsiniz hem de sağlıklı bir şekilde yaşamınıza devam edebilirsiniz. Karabuğday özellikle içerdiği zengin besin değeri sayesinde tok tutması, yüksek kalori içermesine rağmen şişmanlatmaması ve birçok sağlık sorununa çözümler bulmasından dolayı hemen hemen herkes tarafın tüketilmektedir.
Özellikle Karabuğday diyeti fazla yağların yakılması için hazır hale gelmesine olanak sağlamaktadır. Bundan da şunu anlayabiliriz ki Karabuğday ile birlikte daha fazla zayıflayabilir ve kolayca yağ yakabiliriz. Ayrıca da biriken fazla yağdan kurtulmak için spor ve egzersizler yapmanız da gerekiyor. Bu diyetle kesinlikle 1 ayda 3-10 kilo arasında vermemiz mümkün. Bu diyette yalnız karabuğday tüketerek 5 kilo kadar verebilir ancak karabuğdayla birlikte spor ve egzersiz yaptığınız zaman en az 10 kiloya kadar fazla kilolarınızdan kurtulabiliriz.

zone diyeti zone-diyeti-271x180Karabuğday diyetinde yer alan karabuğdayınızı isterseniz 2 bardak suyla kısa bir zamanda kaynatarak veya kaynar suyu karabuğdayınızın üstüne dökerek bir süre bekleterek de hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde yaptıktan sonra geriye sadece belli bir miktar yağsız yoğurtla birlikte karıştırarak tüketmek kalıyor. Kesinlikle bu noktada önemli olan tek şey yoğurdunuzun yağsız olması ve yoğurt dışında baharat, tuz gibi farklı baharatların katılmamasıdır. Şayet karabuğdayın tadı sizlerin hoşuna gitmezse veya çok farklı tatlarla tüketmek istiyorsanız karabuğdayınızı muz, çilek ve elma gibi meyvelerle karıştırıp pişirebilirsiniz. Ayrıca da bu şekilde daha da zevkle tüketebileceksiniz.

Diyet Listemiz

Her gün ilk olarak uyandığınızda 2 adet kuru kayısı yada ceviz ve 2 bardak ılık su içmeniz gerekir.
1.Gün

Sabah: 2 dilim kepek ekmek, 1 çay fincanı şekersiz beyaz çay, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 adet haşlama yumurta tüketmeniz gerekir.
Öğlen: Bol roka, 1 kase mercimek çorbası ve istenilen miktarda ızgarada balık tüketmeniz yeterli olacaktır.
İkindi: 10 adet badem ve 10 adet fındık yiyebilirsiniz.
Akşam: Detoks ayranı ve cevizli karabuğday salatası
Gece: 2 küçük ince dilimlenmiş ananas
2.Gün

Sabahları: 1 kase karabuğdaylı süt karışımı
Öğlen: Cevizli karabuğday salatası ve arzuya göre ya et yada tavuk ızgara
İkindi: 1 fincan sütlü kahve ve 2 tane kepekli bisküvi tüketmeniz gerekir.
Akşam: 1 kase sebze çorbası ve yoğurtlu karabuğday kürü hazırlayabilirsiniz.
Gece: 1 çay bardağı kadar nar suyu içmelisiniz.
3.Gün

Sabah: 1 porsiyon karabuğdayla pişmiş elma ve 1 bardak şekeriz çay
Öğlen: 2 adet salatalık, 1 fincan zayıflama çayı ve sabah hazırlamış olduğunuz 3 yemek kaşığı karabuğdayla pişmiş elma tüketmelisiniz.
İkindi: Yeşil çay ve 2 adet salatalık
Akşam: Sabah ve öğlen gibi 3 yemek kaşığı karabuğdayla pişmiş elma ve 1 kase çorba
Gece: 1 bardak rezene çayı ve 2 adet salatalık

Not: en sağlıklı diyet Doktor kontrölünda olacağını asla unutmayınız

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum