İmplant Fiyatları & Tedavisi?

İmplant tedavisine karar verildiği taktirde diş hekimi ilen kurulan diyalogda sorulan ilk soru implant fiyatları olmaktadır

İmplant Fiyatları & Tedavisi?
23 Kasım 2017 - 19:36
İmplant tedavisine karar verildiği taktirde diş hekimi ilen kurulan diyalogda sorulan ilk soru implant fiyatları olmaktadır. Ürün ve hizmet gibi gereksinimleri kaliteli ve en uygun fiyata temin etmek klasik müşteri davranış şeklidir. İmplant tedavisinde fiyatın birincil derecede önem taşımasındansa doktorunuzun sunacağı hizmet tedavi sırasında uygulanacak operasyonlar ve fiyatı etkileyen faktörler göz önüne alınarak karar verilmelidir. Fakat bu kararı verirken diş yapısının ve kullanımın insan hayatı ve sağlığı için ne kadar önemli olduğunun da farkında olunmalıdır. Bu anlamda implant fiyatlarını etkileyen başlıca faktörleri bilmekte fayda var.

Hizmet nitelikleri, implant markası, kalitesi, çene yapısı implant fiyatlarını etkileyen başlıca unsurlardandır. Zirkonyum ve titanyumdan imla edilen implant; ileri teknoloji ve ar-ge araştırmalarının bir ürünü olarak son derece maliyetli bir işçilik ürünüdür. Kamu hastaneleri, özel hastane ve serbest diş hekimlerinin uyguladıkları uygulama ve yöntemlere göre belirlenen sektör fiyat kriterlerine uygun şekilde fiyatlama yapmaktadırlar. Fiyatlamayı etkileyen unsurların bir diğeri ise çene tomografisi sonucunda çıkacak olan problemler ve bu problemleri ortadan kaldırmak için yapılacak olan uygulama maliyetleri implant fiyatlarını direkt olarak etkilemektedir. Bu nedenle tedavi öncesi muayene ve kontroller yapıldıktan sonra ortaya çıkan tedavi uygulamaları ve implant fiyatı bir arada hesaplanmaktadır. Ayrıca estetik gereksinimler için uygulanacak olan çeşitli uygulamalarda implant fiyatını etkileyen bir başka unsurdur.
İmplant Fiyatları ve Tercih
İmplant uygulaması gündeme geldiğinde hekimlere sıkça sorulan soru implant fiyatları ile alakalıdır. Hizmet ve malları en uygun fiyata, en kaliteli ve en iyi şekilde almak bir tüketici davranışıdır. İmplant fiyatları hizmetini etkileyen en önemli unsur emeğin niteliğidir. İmplant uygulaması zirkonyum ve titanyumdan yapılmış olan basit bir vida olarak algılansa da, implantın üretimi ileri teknoloji gerektirir. Bu teknoloji yüksek arge desteği ve yatırım gerektirmektedir. İmplant markaları maliyetleri dikkate alınarak genel bir fiyat belirleme kriterleri çerçevesinde değerlendirilir. İmplant fiyatları belirlenirken, implantın nerede üretilmiş olduğu, ar-ge için harcanmış olan ücretler, üretimde kullanılmış olan teknoloji, servis ağı, ürünlerin servisindeki başarı ve bunlar için yapılan istihdam dikkate alınır. implant fiyatları, implant tedavisinin ücretine doğrudan yansımaktadır. Ar-ge laboratuarı bulunan, ileri teknoloji kullanan, bilimsel çalışma yapan ve uzun süre vaka takibi yapan, geçmiş dönem deneyimleri ile üretilen titanyumlar oldukça pahalıdır. Bu fiyat direk olarak implant fiyatları konusuna etki eder. Piyasada yer edinmiş olan kaliteli markalar ile menşeisi bilinmeyen, servis ağı olmayan, ar-ge labrotuarı olmayan ve yeni ürün üretimi bulunmayan markalar arasında ciddi fiyat farklılıkları bulunur. İmplant uygulaması konusunda yatırım yapan ve kaliteden ödün vermeyen markaların implant çeşitleri her daim pahalıdır. İmplant zaten yıllar boyunca doğal diş olarak kullanabileceğimiz bir tedavi şeklidir. Bundan dolayı da yapılacak olan uygulamanın oldukça ciddiye alınarak yapılması gerekir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum