ABD'nin "Eski Türkiye"si Suud mu Olacak?

ABD'nin "Eski Türkiye"si Suud mu Olacak? Veya Suud "Kuma" mı geliyor? Çöl Kumuna mı geliyor!

ABD'nin "Eski Türkiye"si Suud mu Olacak?
06 Kasım 2017 - 13:55
ABD'nin "Eski Türkiye"si Suud mu Olacak? Veya Suud "Kuma" mı geliyor? Çöl Kumuna mı geliyor!...

ABD Türkiye için biçtiği NATO rolünü Erdoğan döneminde kaybetti. Bu rol çok basit bir kurala dayanıyordu: İran ile savaş!... İslam'ı "Ilımlı İslam" kılarak küreselleşmeye entegre et!. Sonuç alamayan ABD operasyon üstüne operasyon yapıyor. ABD'ye "Profesyonel-reel ama onurlu-bağımsız muhatap" olmak yerine ABD'nin başını okşadığı uşak olmaya alışmış bir sosyoloji duruyor tabi bu topraklarda ve bu sosyolojinin ürettiği bir "çevre" de aktif...
Şimdi rol de eksen kayması var.
Suud operasyonu buna işarettir. Bu şu da demek; Katar konusu tekrar ısına bilir; Çünkü Dolar operasyonu devrede....
Türkiye ne durumda peki?
Türkiye "Mıknatıs Etkisi" stratejisini uyguluyor ve sonuç alıyor masada. Mıknatıs etkisi: Masanın dört köşesindeki mıknatıs etkisinin ( Avrupa-Asaya-Afirka-Ortadoğu) çekim güçlerini, kendilerine doğru çekme ivmesini canlı tutarak; Türkiye'yi masanın ortasında ve ayakta tutuyor.

Ancak ABD ise mıknatıs stratejisinden çok ama çok rahatsız. Onun yerine Blok tercihini dayatıyor. O nedenle Türkiye'yi ABD ekseninden Rusya'ya kaymış gibi göstermek istiyor. Oysa Türkiye mıknatıs etkisi stratejisinde ısrarlı.
Tabi bir de; Masanın köşesindeki mıknatıs adreslerinin hiç biri masadan çekilmeyi göze de alamıyor. O nedenle masanın ortasında ayakta durana saldırıyor/saldırtıyor rahatsız olanlar...

Masanın ortasına gidip ayakta durana vurmak veya masayı devirmeye hazır; psikolojisi "kontrollü zavallı" kaşıntısında olan yok mu? Var. Nerede? Kimlerle hangi masaya oturduğu görülüyor. Suud'a eski Türkiye zihniyeti ikinci el olarak pazarlanıyor. Alan eller dert görecek!

Servet Hocaoğulları / Ülke Postası

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum