Türkiye Libya Masasını Tek Başına Kuruyor!

ABONE OL

LİBYA'DA TÜRKİYE'NİN KAZANÇLARI 100 YIL HARİTADAN SİLİNMEYECEK. DOĞU AKDENİZ DENKLEMİNİ TEKRAR DÜZENLEYEN ERDOĞAN BÜTÜN PLANLARI ÇÖPE ATTI! ANALİZCİLER TÜRKİYE'NİN SONUCU DİREK OLARAK ETKİLEDİĞİNİ ANLATIYOR! TÜRKİYE LİBYA MASASINI TEK BAŞINA KURUYOR.

Libya'da yaşananlar belkide bir 100 yıl haritadan silinmeyecek ama bunu telafi etmek isteyenler olacak, sahaya bakılınca ABD ve İngiltere'nin Libya'da herhangi bir askeri varlığı yok, Haftere destek veren aktörler, Suudi arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Rusya ve Fransa olarak öne çıkıyor, Bu tablodan hareket eden bir çok analizci de Libyadaki düğümün bu ülkelerin tutumuna bağlı olarak çözüleceğinin değerlendirmesini yapıyorlar, Fakat bu ülkelerin varlığı Türkiye sahaya girdikten sonra değişti. 

Şu an tek amaçları masada olabilmek onada Libyayı kim kazanırsa o karar verecek, ABD ve İngiltere sahada olmayabilir fakat özellikle 3 ülkenin Haftere destek vermeyi kesmelerini temin etmenin en etkili yolu ABD'nin ve İngiltere’nin bu ülkelere yapacağı baskıdır.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır belki ABD ve İngiltere istediği için Haftere destek veriyor değiller ama ABD ve İngiltere’ye rağmen Haftere destek vermeyide sürdüremezler.

Hafterin en büyük Ekonomik destekcisi olan ve lojistik imkanlarını ona kullandırtan bu ülkelerin devre dışı kalması rusya ve Fransa’nın  desteğini de anlamsız kılacaktır.

Yunanistan 33 türk gemisini görünce geri vites yaptı yunan vekil geceleri uyuyamıyorum diyerek açıklama yapıyor, bir bakan geliyor Türkiye'yi tehdit etme cüretinde bulunuyor ama Türkiyedeki avcılık belgeli kişi sayısı yunanistan’ın ordu sayısından daha fazla, yani kötü bir şaka bu, yani cesareti olanı bekleriz, lakin bir yada bin fark etmez Tüm yunanlılara gerekirse yüzmeyi tekrar öğretiriz


Video Yorum: Akıncı

 

libya libya son durum libya son dakika libya haritası libya twitter