Rize'de 12 yerleşim yeri karantinaya alındı?

ABONE OL

corona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Rize merkeze bağlı Kendirli beldesi ile 4 köyün karantina altına alındığı bildirilmişti. Toplam da koronavirüsle mücadele kapsamında, 12 belde ve köyün karantinada olduğunu bildirdi.

corona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Türkiye top yekün mücadele veriyor, daha önceki açıklamalarında türkiyenin her yerinde vaka bulunduğunu açıklayan sağlık bakanı tedbirlerin daha sıkı alınacağını belirtmişti. İlk kez corona virüs (Covid-19) nedeniyle Rize'de alınan bu karar duruma göre diğer illerde gerçekleşebilir. EVDE KAL TÜRKİYE

NTV TV
'DE ''Funda Görey ve Özgür Akbaş’a'' Konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin virüsle mücadelesini değerlendirdi.

Bakan Soylu yaptığı açıklada, "İlk kez Rize'de alınan karar değil. Türkiye'de belde ve köy olarak 12. karar. Bazı köylerde veya beldelerde bulaşım riski çok olunca bu kararı alabiliyorlar. Rize'de 5 ayrı noktada alınna tedbirin amacı bir ölüm vakası var ve 65 yaş üstü çok vatandaşımız var." Açıklamasını yaptı.

covid-19 covid-19 map covid-19 belirtileri covid-19 visualization rizede 14 köy karant na da