Münir Özkul kimdir?

ABONE OL

Eminim ki aile hayatında, eş dost çevresinde; sorgu hesap gününde kendisini "iyilerden bilirdik" diye şahitliğini yaptıracak bir karakter olarak hayatını tamamlamıştır...

Münir Özkul; filmlerini seyrederken bana kamerayı unutturan ve oyunculuğunun içine çeken nadir sanatçılardan biridir. Hababam Sınıfı filminde hayat verdiği Mahmut Hoca gibi karakterler eğitimde var mı bilmiyorum. Çünkü öğrencilik hayatımda ne yazık ki hafızamda onun gibi iz bırakacak bir Mahmut Hoca karakterine rastlamadım.

Eminim ki aile hayatında, eş dost çevresinde; sorgu hesap gününde kendisini "iyilerden bilirdik" diye şahitliğini yaptıracak bir karakter olarak hayatını tamamlamıştır.

Artık yaş ilerledikçe sonsuz hayat içinde en geçerli olanın bu dünya hayatınızda karşılaştığınız diğer canlılara karşı nasıl davranışlar yani verdiğiniz fayda ve zararlar, bıraktığınız olumlu veya olumsuz izlerin terazinizdeki ağırlığınızı belirleyeceğini düşünüyorum.

Yani nasıl göründüğünüz, cicili söylemleriniz değil hafızalarda bıraktığınız izlerin ahiretteki belirleyici vasfınız olacağını düşünüyorum.

Munir özkulunda gerçek hayatında canlandırdığı karakterler gibi olgun, müşfik ve merhametli baskın karakterinin olduğuna eminim.

Allah rahmet etsin sana Munir Özkul.