Kutsal Ahit Sandığı Türkiye'de mi?

ABONE OL

İstanbul'un fethiyle alakası neydi? Kutsal Sandık görseli ile Dünyaya verilen mesaj neydi? Türk Devleti'nin elinde Dünya dengelerini altüst edecek bilgi ve belgeler var da; Dünyaya; 'Sandık Bizde, Güç Bizde!' mesajını mı verdik?...

Kutsal Sandık Bizde GüçBizde!

Kutsal Ahit sandığı bizzat Allah’ın emriyle Hz. Musa tarafından akasya ağacından yapılmış içi ve dışı altınla kaplanmış; İçinde Hazreti Musa ve Hazreti Harun'dan eşyaların yanı sıra Kutsal Kitap Tevrat'ın aslının olduğuna inanılan, yaklaşık 2 bin 500 yıldır nerede olduğu bilinemeyen bir sandıktır.

Yaygın inanca göre Sandığın içinde Tevrat’ın aslı, yani Hz. Musa’ya indirildiği şekliyle muhafaza ediliyor.

Sandığın insanları iyileştirici, sonsuz bir güce sahip olduğuna, iki melek tarafından muhafaza edildiğine ve dünyanın sonundan çok kısa bir zaman önce Mesih tarafından ortaya çıkarılacağına inanılıyor.

Kur’an-ı Kerim’de de Bakara Suresinin 248. Ayetinde bu sandıktan şöyle bahsedilir:
“Peygamberleri onlara “O’nun hükümdarlığının alâmeti, içinde rabbinizden bir sekînet, Mûsâ ve Hârûn ailelerinin bıraktıklarından bir bakiye bulunan ve meleklerin taşıdığı sandığın size gelmesidir” dedi. Gerçekten inanıyorsanız bilin ki, bunda sizin için büyük bir işaret vardır.”

Kudüs'teki Süleyman Mabedi'nde saklanan sandık daha sonra kayboluyor.
Ayasofya’da saklı olduğu görüşleri de vardır.

Hatırlanırsa, 2016 yılı Kasım ayında başlatılan ve bir yıl süren Tarsus’taki kazının sırrı tam olarak bilinmiyor, açıklama da yapılmıyor.

O kazılarda Kutsal Ahit Sandığı’nın bulunmuş olduğu iddiaları da yaygındır.

Peki Kutsal Sandık bulunursa neler olur yeryüzünde?


İşte orası çok önemli; Museviliğin de, Hıristiyahlığın da, son din İslamiyet geldikten sonra hükmünün kalmadığı ortaya çıkar!

29 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’un Fetih Kutlamaları kapsamında, Ayasofya Camii semalarında düzenlenen görsel şölendeki belki de çoğumuzun dikkatinden kaçan bir görüntüden söz etmemek olmaz;
O görsellerin arasında Kutsal Ahit Sandığı gökyüzüne yansıtılmıştı ekli resimde gördüğünüz şekilde.

İstanbul’un fethiyle alakası neydi?

Kutsal Sandık görseli ile Dünyaya verilen mesaj neydi?

Türk Devleti’nin elinde Dünya dengelerini altüst edecek bilgi ve belgeler var da;
Dünyaya; “Sandık Bizde, Güç Bizde!” mesajını mı verdik?


Gururla söyleyelim ki;
Aynen öyle!


Analiz: Mahmut Çetin, Ülke Postası

kutsal sandık kutsal sandık ayet kutsal sandık nedir kutsal sandıkta ne var kutsal sandık bulundu kutsal sandık türkiyede