Cinayetlere Fransa sebep oldu!

ABONE OL

​​​​​​​Fransa ilk Haçlı Seferlerini başlatan zihniyetin devamını güçlendirmek istiyor. İşlenen cinayetler buna onaylamadığımız bir tepki, Ancak, dilleri rahat dursaydı, bunlar olmazdı...

 Bir ülke siyasi ve ekonomik çıkarları yüzünden İslam’a ve Müslümanlara savaş açıyar ve hiçbir kyda bağlı kalmaksızın İslamı rencide edecek bir dil kullanıyorsa, buna tepki olmayacak mı?
 
Cinayet hiçbir Müslümanın onayladığı bir şey değildir. Ancak, dersinde tarihten ve coğrafyadan bahsetmesi gereken adam, bunu bırakıp Hz. Peygamberi aşağılayan bir propagandaya yöneliyorsa, onun akıbetini tartışanlar, buna kendisinin sebep olduğunu düşünmüyorlar. 

 Batı’da ahlaki çöküşün göstergesi budur. Bakınız bir Hıristiyan olmasına rağmen, Yunanistan’da ana muhalefet partisi Syriza'nın Merkezi Yeniden Yapılanma Komitesi Siyasi Konseyi üyesi Profesör Antonis Liakos, “Macron’un İslam’a yönelik politikası saldırgan ve hakaret edici. Gezegendeki en kalabalık üç dinden biri olan milyonlarca Müslümana saldırarak, hakaret ederek teröristlere karşı özgürlüğü savunamazsınız. Libya, Sahra altı Müslüman Afrika, Lübnan ve Suriye’deki Fransız politikası ile birleştiğinde, doyumsuz sömürgecinin (zayıf) geri dönüşünü gösteriyor gibi görünüyor” 
 
Bu tepki yalnız onunla sınırlı değil, Kanada Başbakanı da, Fransa’nın bu akıl tutulmasını onaylamıyor: “Bunlar İslam’ı tanımıyor” diyerek tepki gösteriyor.
 
Samiri Yahudilerinin hahamlarından Kahin Hüsnü Es-Samiri, Fransa'da İslam'a ve Hazreti Muhammed’e yönelik yapılan hakaretleri kınadı.

+ “Peygamber Muhammed de İsa ve Musa gibi Tevhid diniyle gönderilmiştir. Ona hakaret eden herkes Allah’ın gazabına duçar olur.” dedi.

 Hazreti Muhammed’e övgülerde bulunan, onun ihsan ve kerem sahibi olduğunu belirten Samiri, “İslam Peygamberi, bizim de bugün varlığımızı sürdürmemizde etkisi olan dinlere amanname vermiştir.” ifadelerini kullandı.
 
Avrupa Parlamentosunun (AP) Fransız milletvekili Manon Aubry de sert sözlerle eleştirdi."İslam'ı İslamcılıkla bağdaştırmayı ve bir Müslüman'ın prensip olarak şüpheli olduğunu kabul etmeyi reddetmek ile hukuk devletinin çerçevesini hatırlatmak, bu utanç verici haftada terörist suç ortağı haline geldi. Irkçı sözler ve nefret duyan kişilerin ön yargısı medya ve sağcı siyasetçiler tarafından hiç bu kadar meşrulaştırılmamıştı."
 
Fransa ilk Haçlı Seferlerini başlatan zihniyetin devamını güçlendirmek istiyor. İşlenen cinayetler buna onaylamadığımız bir tepki, Ancak, dilleri rahat dursaydı, bunlar olmazdı herhalde. Şimdi, bunu dikkate almadan Müslümanlara saldırmak akıl işi midir? Fransa’daki Müslüman derneklerin temsilcileri can güvenliklerinin olmadığını söyleyerek Türkiye’den sığınma talebinde bulunuyorsa, bu ülke  sürüklendiği tehlikenin muhasebesini yapmalıdır artık.!
Kaynak; Muhsin İlyas Subaşı

ırkçı fransa fransa müslüman ölümleri fransada öldürülen müslümanlar fransada kaç müslüman öldürüldü