Bahar Kalkanı Harekatı sona erdi?

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Moskova'da bir araya gelelerek 3 madelik bir anlaşmaya imza attılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya Moskova Kremlin Sarayı'ndaki basına kapalı olarak bir araya gekdi. Suriye İdlib zirvesi 2 saat 40 dakika sürdü.

Türkiye ve Rusya dışişleri bakanları yapılan anlaşmaları açıkladı


Aşağıdaki hususlarda mutabık kalmışlardır:

''1- İdlip gerginliği azaltma bölgesindeki temas hattı boyunca tüm askeri faaliyetler 6 Mart 2020 tarihinde saat 00:01’den itibaren durdurulacaktır.

2- M4 karayolunun kuzeyinde 6 km ve güneyinde 6 km derinliğinde bir güvenli koridor tesis edilecektir. Güvenli koridorun işleyişine dair ayrıntılı esas ve usuller, Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Savunma Bakanlıkları arasında 7 gün içinde kararlaştırılacaktır.

3- Türk-Rus ortak devriyeleri, 15 Mart 2020 tarihinde M4 karayolunun Trumba’dan (Serakib’in 2 km batısı) Ain-Al-Havr’a kadar olan kesimi boyunca başlatılacaktır.
İşbu Protokol, imzalandığı anda yürürlüğe girer. Türkçe, Rusça ve İngilizce üç örnek olarak ve eşit yasal geçerliliği olacak şekilde 5 Mart 2020 tarihinde Moskova’da imzalanmıştır."

bahar kalkanı harekatı bahar kalkanı harekatı son dakika bahar kalkanı harekatında son durum bahar kalkanı harekatı haritası bahar kalkanı harekatı harita bahar kalkanı harekatı sona erdi bahar kalkanı harekatı bitti bahar kalkanı harekatı bilanço