Stresin Saç Dökülmesinde Etkisi?

ABONE OL

Büyük şehirlerde yaşamak, ağır koşullarda çalışmak ve yaşam kaygıları stresli bir hayat sürmemize neden olmakta. Stresli bir yaşam tüm vücudumuzu etkilediği gibi saçlarımızada zarar vermekte. Yaşamımızda ki her olumsuzluk saçların cansızlaşmasına mat bir görüntü almasına sebep olur. Aşırı yaşanan üzüntü ve stres toplu saç dökümlerine neden olur....

Çağımızın en büyük sorunu stres. Bir çok hastalığın ana nedeni olarak gösteriliyor. Bilimsel araştırmalar sonucu saç dökülmesinin sebepleri arasında stres gösterilmektedir. Özellikle bayanlarda görülen saç dökülmelerinin stres kaynaklı olduğu saptanmıştır.
       
Büyük şehirlerde yaşamak, ağır koşullarda çalışmak ve yaşam kaygıları stresli bir hayat sürmemize neden olmakta. Stresli bir yaşam tüm vücudumuzu etkilediği gibi saçlarımızada zarar vermekte. Yaşamımızda ki her olumsuzluk saçların cansızlaşmasına mat bir görüntü almasına sebep olur. Aşırı yaşanan üzüntü ve stres toplu saç dökümlerine neden olur.
           
Yaşanılan ani yakın ölümleri, ayrılıklar, karşılaşılan beklenmedik olaylar saça yansır. Saçkıran başta olmak üzere bir çok saç sorunu ile baş edilmek zorunda kalınabilir. Yakınların ölümü gibi baş edemiyeceğimiz travmalarda saç kayıpları kaçınılmaz olmaktadır.
           
Bu tarz baş edemeyeceğimiz olaylarda bir uzmandan yardım alınmalı ve sorun büyümeden çözüme kavuşturulmalıdır. Yoksa içinden çıkamıyacağjmız bir hal alır. Stres kaynaklı saç dökülmelerinin çözümünde o stresin son bulması şarttır. Eğer yaşanılan stres iş yeri ile alakalı ise iş değişikliğine bile gidilebilir. Dökülen saçlar konusunda panik yapılmamalı ve doğal bakım ürünleri ile saç kaybı önlenmelidir.
           
Belki tamamı ile stresten uzak durmak imkansız ama stresi en aza indirmekten elimizde. Kendimize bulacağımız hobiler, doğa yürüyüşleri stresimizi azaltacaktır. Dökülen saçlar stresin azalması ile yine çıkmaya başlayacak ve sorun geçecektir. Bu süreçte sabırlı olmak ve panik yapmamak gerekir. Kimyasal şampuan, saç kremi ve bakım ürünlerinden uzak durulmalıdır. Doğal ve katkısız ürünlerle tedavi yöntemi benimsenmelidir.

saç dökülmesi saç dökülmesine ne iyi gelir dogal saç dökülmesine saç dökülmesi ekşi saç dökülmesi erkek