iPhone X'e karşı orijinal iPhone: Kameraları ne kadar net?

ABONE OL

iPhone'un fotoğraf makinesinin ne kadar ilerlediğini görmenin zamanı geldi, iki telefon arasında değerlendirme...

On yıl teknoloji dünyasında uzun bir süredir. 2007'de Facebook sadece 1 milyar dolar değerindeydi - şimdi 500 kat daha fazla - ve Motorola Razr en lüks cep telefonu olarak kabul edildi. Aynı zamanda ilk iPhone'un piyasaya çıktığı yıl oldu.

Telefonun tasarım ve özellik seti son 10 yılda gelişmesine rağmen, fotoğraf makinesi ne kadara yükseldi? X'deki ve orijinal iPhone'daki bazı fotoğrafları yan yana çekmeye ve bunları karşılaştırmaya karar verdik. Elbette eğlence adına..

Orijinal iPhone'da bulunan bazı eğlenceli özellikler:

Bir kulaklık girişi vardı! Hiçbir dongle gerekmiyor

Selfie kamera yok. İlk önde kamera iPhone 4'deydi.

Üçüncü taraf bir uygulamayı kullanmadan ve jailbreak'le MMS iletileri gönderemezsiniz.

Bu telefonda desteklenen iOS'un son sürümü 3.1.3'tür.

Özellikler

iPhone X

iPhone ( orijinal )

Ekran türü ve boyutu

5.8-inç OLED

3,5 inç LCD

Arka kamera çözünürlüğü

12 megapiksel

2 megapiksel

Ön kamera çözünürlüğü

7 megapiksel

N / A

flaş

TrueTone yanıp sönüyor

N / A

İşlemci

2.39GHz A11 yonga

412MHz

Ağırlık

6.1 oz.

4,8 oz.

Fiyatı Aralığı

999 ABD Doları (64GB temel modeli)

499 ABD Doları (4GB temel model)

Kamera arabirimi

Yakınlaştırmak için sıkıştırılsın mı? Maruz kalma tazminatı? Video? Flaş ?!

Hayır! Orijinal iPhone'daki kamera uygulaması son derece basittir. Bir deklanşör düğmesi var ... hepsi bu kadar. Panoramalar, yavaş çekim, zaman aşımı ve portre modu da dahil olmak üzere birden fazla fotoğraf çekim moduna sahip olan iPhone X ile karşılaştırın.

Önce iPhone 7 Plus'da tanıtılan portre modu, iki kamerayı bir bokeh efekti oluşturmak için kullanan bir efekttir. (Bokeh, normalde dSLR'lerle ilişkili sığ alan derinliğidir ve nesne arka plana kıyasla keskin görünür.)

Portreler ve manzara

Portre modunu kullanarak iPhone X'de yeni gömülü bir çiftin aynı görüntüsünü aldık ve orijinali olursa olsun hiçbir efekt kullanmıyorduk. Aradaki farkı görmek için aşağıdaki resimleri inceleyebilirsiniz.

İyi ışık koşullarında orijinal fotoğrafların ayrıntılarını kaybetmezsiniz. Fakat mercek üzerine bir film varmış gibi, biraz bulanık görünebilirler. Elbette, çekime başlamadan önce merceği temizlemeye özen gösterdik. Ayrıca orijinal iPhone'taki fotoğrafın daha yakın olduğu görülüyor çünkü bu objektifin alanı, iPhone X'de 28mm eşdeğerinden ziyade, 37mm eşdeğer olduğu için ortaya çıkıyor.

Beklediğiniz gibi X, daha geniş bir dinamik menzil yakalayabiliyor ve fotoğraflar, orijinallere kıyasla mükemmel netlik ve netliğe sahip.

Düşük ışık

Küçük algılayıcılara sahip kameralar, telefonlarda bulunan, düşük ışık koşullarında mücadele verebilirler. Orijinal iPhone'da optik görüntü sabitleme (OIS) yoktur ve objektifin kendisi özellikle hızlı değildir. OIS'ye sahip olmak, kameranın deklanşörünün daha fazla ışığa izin vermek için daha uzun süre açık kalacağı anlamına gelir Bu, el sıkışmasının neden olduğu hareket bulanıklığını telafi etmeye yardımcı olabilir ve genel olarak konuşursak, OIS'li bir kamera veya objektif, düşük ışık altında, bunun olmadığı bir kameradan daha keskin bir fotoğraf üretecektir. Orijinal iPhone'u tahmin ettiğiniz için karanlıkta iyi görünümlü bir çekim yapmakta zorluk çekmeniz sürpriz değil.

Ama bir fotoğraf makinesi olarak kullanmak nasıl bir şey?

Orijinal iPhone'u sevdiğim, fotoğraf çekerken ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor. Küçük bir telefon olmasına rağmen, yanlışlıkla bırakırsanız ne olacağından korkmayın. X üzerindeki cam arka plakanın aksine, orijinalin alüminyum ve siyah plastik. Artı, düzgün cebe sığar.

Kamera arayüzünün basitliği konusunda söylenecek bir şey var. Bir düğme ve diğer kontroller, en temel nokta ve sürgünlerin günlerine, hatta Polaroid kameralara geri dönmez. Ayrıntılardan çok kafanız karışmıyor: bir düğmeye basarak ani hareket bulanıklığını ve diğerlerini yakalamanız yeterlidir.