İdrardan sonra yanma ve acıma hissi neden olur?

ABONE OL

İdrardan sonra yanma ve acıma hissi neden olur sorusuna üroloji konusunda uzman Op

İdrardan sonra yanma ve acıma hissi neden olur sorusuna üroloji konusunda uzman Op. Dr. Ali Hatay cevap vermiş.
Soru : Ben 16 yaşındayım. Şikayetim idrar yaptıktan sonra biraz yanma ve idrar hissi vardı idrarım geliyodu ama boşaltamıyodum sadece idrar hissi vardı. Doktora da gittim Ankara’da 100. Yıl Hastanesi’ne doktor idrar tahlili yaptı, ultasonografi tahlili, idrar akımını ölçen tahlil hepsini yaptı her şeyi gayet iyi buldu çok normal dedi, Hocam idrar yaptıktan sonra sanki iyi boşaltamıyorum gibi oluyor küçük bir acı bunun sebebi sizce nedir. Çok aşırı mastürbasyon yapıyordum zaten aşırı zamanlarında bu rahatsızlık ortaya çıktı acaba sebebi bu mudur yardımcı olursanız çok sevinirim.
Mastrubasyon buna sebebiyet verebilir.
Genel yanma nedenleri şunlardır.
İdrarda yanmanın birçok sebebi vardır. Özellikle üşütünce ve iltihaplar da yanma ve sık idrara çıkma olur. Bu ikisinin ayrımını yapmak için idrar tahlili yaptırmanız lazım. Teşhis konulduktan sonra tedaviye başlanır. İltihap varsa antibiyotik kullanılır. Ama üşütme varsa bol su içilir ve ayaklar altına sıcak su torbası konur.
Hala geçmeyecek olursa filim veya ultrason çekilip bu hastalık belirtileri altında yatan sebep araştırılır.
Diğer sebepler: Şeker hastalığı, tansiyon hastalıkları gibi hastalıklardır. Bunlar daha karışık hastalıklar olduğu için detaylı araştırma yapmak lazımdır.