Güzelleşelim Derken Saçlarınızdan Olmayın?

ABONE OL

Bakımlı ve güzel görünümlü olmak hepimizin en büyük isteği elbette. Ama bir müddet sonra saçlarımızda yaşayacağımız ciddi problemlerle baş başa kalabiliriz. Bu nedenlerle saç şekillendirirken yüksek ısılı saç şekillendiricilerden uzak durulmalıdır.

İster bayan olalım isterse bay, her iki cinsinde en büyük kaygısıdır güzel ve bakımlı görünmek. Temiz ve modaya uygun kıyafetlerimizi tamamlayan en önemli aksesuarımız saçlarımız. Bu nedenle saçlarımıza şekil vermek saatlerimizi alır. Dışarı çıkarken yağdan arınmış ve güzel görünümlü saçlarımız olsun isteriz. Kimimiz evde, kimimiz ise kuaförde birçok işleme tabi tutarak saçlarımızı taratır, şekil veririz. Düz saçlı isek değişiklik ister maşa ya da fön fırçaları yardımı ile dalgalı hale getiririz. Kıvırcık, dalgalı saçlara sahip isek dümdüz saçlarımız olsun isteriz ve yüksek ısılı düzleştiriciler sayesinde dümdüz saçlara sahip oluruz.
           
Saçlarımıza uyguladığımız her bir işlem bizi güzelleştirirken saçlarımıza büyük zararlar vermektedir. Fön makinesi başta olmak üzere kullandığımız maşalar, saç düzleştiriciler yüksek ısıdadır. Saça uygulandıkça saçlar yanmakta, kopmalar yaşanmaktadır. Zamanla kelliğe kadar gidecek saç problemleri ile baş başa kalabiliriz. Yapılan işlemler sırasında saçlar sert darbelere maruz kalır ve çekiştirilerek şekil verilir. Bu da saç köklerinin zayıflamasına neden olur. 
             
Şekil verme işleminde sonra, şekli sabitlemek için saçımıza jöle, sprey gibi sabitleyici kimyasallar uygulanır. Bunlarda saçlarda yağlanmaya, kırılmaya ve dökülmeye neden olmaktadır. Birkaç saat hoş görünüm sağlamak adına maalesef saçlarımızdan oluyoruz. Ayrıca özel günlerde; düğün, mezuniyet gibi tarihlerde yaptırdığımız sıkı sıkıya bağlanmış topuz yaptırdığımız saçlarımız nasıl bir işkenceye maruz kalır bir düşünün. Sayısı belli olmayan tel tokalarla sıkı sıkıya toplanır ve üzerine bir şişe sprey boca edilir. Düğün süresinde bozulmasın kalıp gibi dursun diye. Hem işlem sırasında hem de sonrasında dökülen, kırılan, kopan saçlarımız ileride mutsuz olmamızı sağlar.
           
Saçlarımız ve saç derimize itina ile bakım ister. Her gün yapılan banyo saç diplerinde ihtiyacımız olan yağ tabakasının gitmesine neden olacağından çok sık yıkamak doğru değildir. Islak saçların taranması saç dökülmesine neden olacaktır. Fön makinesi ile kurutmakta kırılma ve köklerin zayıflamasına nedendir. 
           
Bakımlı ve güzel görünümlü olmak hepimizin en büyük isteği elbette. Ama bir müddet sonra saçlarımızda yaşayacağımız ciddi problemlerle baş başa kalabiliriz. Bu nedenlerle saç şekillendirirken yüksek ısılı saç şekillendiricilerden uzak durulmalıdır. Saç yıkanırken saç kremi kullanımı da saç dökülmesine sebeptir. Kimyasal şampuan ve kremlerden uzak durulmalıdır.

saçlarınızdan olmayın güzellik saça Şekil verme güzel ve bakımlı görünmek kıvırcık dalgalı saçlar kelliğe kadar gidecek saç problemleri