Diş Beyazlatma

ABONE OL

Doğanın insan armağanı olan pek çok malzeme doğal yollardan dişleri beyazlatma konusunda oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Bu konuda en bilinen ve halk arasında son derece popüler olan yöntemler...

Diş Beyazlatma Evde
Evinizde uygulayacağınız birbirinden etkili yöntemlerle sararmış dişlerinizden kurtulabileceğiniz fikri inandırıcı gelmiyor mu? O zaman yazımızı dikkatle okumanızı tavsiye ederiz; çünkü doğal yollarla sigara, çay-kahve gibi etmenler sebebiyle sararan dişlerinizden doğal yollarla kurtulmanız mümkün. Peki, diş beyazlatma evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlanabilecek karışımlarla nasıl yapılır?

Evde doğal yollarla diş beyazlatma işlemi için en etkili malzeme sizin de tahmin edebileceğiniz gibi karbonattır. Karbonat, doğal içeri sayesinde dişlerde meydana gelen sararmaları önlediği gibi bakteri ve diğer mikroorganizmaları öldürerek diş plağını korumaya yardımcı olur. Peki, karbonatı dişlerimize nasıl uygulayacağız? Bunun için öncelikli olarak 1 çay kaşığı karbonatı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım limon ile harmanlayıp iyice karıştırmamız gerekmektedir. Ortaya çıkan karışıma diş fırçanıza batırdıktan sonra dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı güzelce çalkalayın. Bu işlemi düzenli bir şekilde uyguladığında sağlıklı ve parlak bir gülüşe sahip olacaksınız.

Karbonatla birlikte diş beyazlatma evde konusunda son derece olumlu sonuç veren yöntemlerden bir diğeri sofra tuzu kürüdür. Yemeklerimizde sıklıkla kullandığımız sofra tuzu, anti bakteriyel özelliği dolayısıyla dişlerde bakteri oluşumunun önüne geçerken; aşındırıcı etkisi hasebiyle de dişlerde meydana gelen yemek, çay-kahve ve sigara kalıntılarını temizleyerek doğal gülüşün kapılarını aralamaktadır. Sofra tuzunu isterseniz dişlerinizi fırçalarken diş macununuzun üzerine serpiştirmek suretiyle dişlerinize uygulayın; isterseniz 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı sofra tuzu ve 1 çay kaşığı sirkeden oluşan bir karışım hazırlayıp dişlerinizi bu karışımla fırçalayın. İki yöntemde de istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.

Hepimiz çileği yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden birisi olarak biliriz, değil mi?

Peki ya çileğin içerdiği malik asit dolayısıyla diş beyazlatma konusunda ziyadesiyle etkili olduğunu söylesek?


Bunun için öncelikle çileği ezerek macun kıvamına gelinceye kadar güzelce karıştırmanız lazım gelmektedir. Macun kıvamını yakaladıktan sonra dişlerinizi bu karışımla güzelce fırçalayın. Düzenli bir biçimde bu uygulamaya devam ettiğiniz takdirde çileğin içerisindeki enzimler dişlerde meydana gelen kalıntıları yok ettiği gibi; dişlerde oluşan tartarın da önüne geçecektir.

Yukarıda sıraladığımız yöntemleri denediğinizde diş beyazlatma evde nasıl yapılır sorusu eskisi kadar zihninizi meşgul etmeyecek.

 

Yeme içme alışkanlıklarınız ve çay-kahve ile sigara kullanımınız sebebiyle sararan dişleriniz yüzünden eskisi gibi rahat rahat gülemiyor musunuz?

 

Peki, sizi bu dertten kurtarmak için son derece doğal yöntemlerin olduğunu söylesek ve bu yöntemleri evinizde, kolayca ulaşabileceğiniz malzemelerle kolaylıkla uygulayabileceğinizi ilave etsek?
Bu yazıyı okuduktan sonra sararmış dişlerin kaderiniz olmadığını fark edeceksiniz.

Doğallıkla Işıldayan Dişler


Dişi beyazlatma evde kullandığı doğal malzemeler vasıtasıyla son derece kolay işlemler sonucunda rahatlıkla yapılabilmektedir. Bu yüzden artık diş doktoruna giderek diş beyazlatma işlemi için para vermenize veya market ve eczane raflarını süsleyen diş beyazlatıcı ürünlere ciddi bir bütçe ayırmanıza gerek kalmayacak.
Evde diş beyazlatma noktasında sizlerin de bildiği üzere en etkin malzeme hiç şüphesiz karbonattır. Peki, karbonatı öylece alıp dişlerimize mi süreceğiz? Tabi ki hayır! Karbonat kürü için öncelikle karbonat, zeytinyağı ve limondan oluşan bir karışım hazırlamamız gerekmektedir. Bunun için gerekli malzemeler ve oranları:

1 çay kaşığı karbonat,

1 yemek kaşığı zeytinyağı ve

Yarım limon şeklindedir.Söz konusu malzemeleri harmanlayıp iyice karıştırarak elde ettiğiniz karışıma diş fırçanızı batırın ve dişlerinizi bu karışımla fırçalayın. Bu işlemi belirli aralıklarla haftada bir olacak şekilde devam ettirin. Bir süre sonra dişlerinizin eskisinden çok daha parlak olduğunu göreceksiniz.

Karbonatla birlikte diş beyazlatma evde işlemi için sizlere önereceğimiz bir diğer yöntem sofra tuzu kürüdür. Bu yöntemde sofra tuzunu diş fırçalama esnasında diş macununuzun üzerinde serpiştirebileceğiniz gibi; karbonat ve sirke ile karıştırarak da dişlerinize uygulayabilirsiniz. Zira sofra tuzu iki uygulamada da anti bakteriyel özelliği sebebiyle ağızda oluşan bakteri oluşumunu sonlandıracak ve aşındırıcı etkisiyle ağızdaki kalıntıları yok edecektir.
Bunların yanı sıra severek yediğimiz meyvelerden olan çilek de içerdiği malik asit dolayısıyla doğal bir beyazlatıcı işlevi görmektedir. İyice ezerek macun kıvamına getirdiğiniz çileği diş fırçanızla dişlerine uyguladığında dişlerinizin kısa süre içerisinde ışıldamaya başladığını fark edeceksiniz.
Yukarıda ayrıntılı olarak açıkladığımız doğal yöntemler ile diş beyazlatma evde nasıl yapılır sorusu eminiz zihninizden uçup gitmiştir. 

Diş Beyazlatma Fiyat


Yaşadığımız devirde eskiye oran ile artık sağlık konuları bambaşka bir önem kazanmıştır ayrıca yapılan gelişmeler ile sağlık da önemli bir sektör haline gelmiştir. İnsanlar özellik ile genç yaşlardan itibaren sağlık konusunda bilinçlendirilmeye ve doğru şekilde eğitilmeye başlanmıştır. Bu konuda farklı şekillerde ve dallarda hizmet veren sağlık kuruluşları ve bu dallarda ismini duyurmuş adeta uzman olmuş doktorlar vardır. Günümüzde ise sağlık bir yandan vücut için diğer yandan da güzellik için önem kazanmıştır. Bu konuda başka bir önemli konu ise ağız ve diş bakımıdır. Yapılan araştırmalara göre stresli bir hayat yaşayan insanların ve özellik ile, sigara kullanan, çay ve kahve tüketiminde aşırıya kaçan insanlar erken yaşta diş problemleri ile karşılaşmaktadırlar. Bunların yanında diş bakımına özen gösteren ve dişlerini düzenli olarak fırçalayan insanlarda vardır. Ancak yine de dişlerindeki sararmaya engel olamamaktadırlar. Bundan kurtulmak içinde diş beyazlatma işlemine başvururlar. 

Diş Beyazlatma Nedir? Süreçleri ve Fiyatı Ne Kadardır?


Diş beyazlatma, uzman doktorların sunduğu estetik ve kozmetik tedavilerden biridir. Diş beyazlatma işlemi için öncelikle bir doktora göründükten sonra hekimin polikliniğinde ya da hekim gözetiminde evde diş beyazlatma tedavisi yapılabilir. Diş beyazlatma işlemi için hekimin polikliniğinde tedavi görürseniz onun tercih ettiği ürün ile süreciniz başlar. Tercih edilen diş beyazlatma ürünü doğrudan dişlere uygulanır ve bu ürün, %15 ila %35 civarında hidrojen peroksit içerir. Bu işlemi hızlandırmak için, ısı veya ışık gibi faktörler kullanılabilir ancak şart değildirler. İlk seans 1-1,5 saat sürebilir, bu seansta verimli sonuçlar elde edilebilir ancak bazı insanlar ikinci bir seansa ihtiyaç duyarlar. Bazen de diş eti gibi hassasiyetler ortaya çıkabilmektedir.

Diş beyazlatma fiyatları konusunda ulaşılabilecek farklı fiyatlar bulunmaktadır ancak bu fiyatlar bir ortalama yapıldığında verdikleri hizmetlere göre oldukça uygundurlar.Diş beyazlatma fiyatları birçok diş tedavisi veren kurum üzerinden araştırılan aşağı yukarı  fiyatlardır. Ancak bu konuda daha net bilgi sahibi olunması ve en net diş beyazlatma fiyatları için, tedavi görmek istediğiniz polikliniğe başvurarak daha net bilgi alabilirsiniz.

Modern insanın toplum yaşantısında olmazsa olmazlardan birisi olan beyaz dişler, sosyal ilişkileri düzenleme bağlamında üstlendiği rol ile dikkat çekmektedir. Zira insanların ilk kez karşılaştıkları insanlarda ilk olarak dikkat ettiği nokta dişlerdir ve çeşitli sebeplerle sararmış dişler, bu konuda sıkıntı yaratabilmektedir. Son yıllarda gelişen teknoloji sayesinde dişlerde oluşan sararmalar etkin bir şekilde yok edilebilmekte; dişlerinizin eski beyaz görüntüsü tekrardan sizlere sunulabilmektedir. Bu açıdan etkili olarak kullanılan iki yöntem dikkat çekmektedir. Ofis tipi ve ev tipi olarak adlandırılan bu yöntemler kesin sonuç vermekle birlikte diş beyazlatma fiyat politikası bu yöntemlerden hangisinin tercih edildiğine göre değişkenlik göstermektedir.

Yukarıda bahsi geçen yöntemlerden ilki olan ev tipi diş beyazlatma işlemi, ofis tipi beyazlatma işlemine göre daha hesaplıdır; fakat buna paralel olarak biraz daha zahmetlidir. Söz konusu yöntemi işletmek için öncelikle dişlerini beyazlatmak isteyen kişinin ağız ölçüleri diş hekimi nezaretinde alındıktan sonra bu ölçülere uygun bir kalıp çıkarılır. Kalıp çıkarma aşamasından sonra kalıba diş beyazlatıcı ilaçlar yerleştirilir ve beyazlık talep eden kişiden bu kalıbı her gün olacak şekilde günde 6-8 arasında takması istenir. Dişlerin kalıba verdiği tepkiye bağlı olarak bu işlem 1 hafta ile 1 ay arasında sürebilmektedir.

Ev tipi diş beyazlatmaya nazaran diş beyazlatma fiyat çerçevesi noktasında biraz daha külfetli olan, ofis veya klinik tipi beyazlatma yöntemi olarak adlandırılan işlem ise, tek seansta arzulanan beyaz dişleri sunması açısından sıklıkla tercih edilmektedir. Söz konusu işlemde dişlerini beyazlatmayı arzulayan kimselerin bu operasyona ne tip tepkiler verebileceği göz önünde bulundurulduktan sonra dişlere beyazlatıcı ilaçlar yerleştirilir. Sonrasında ilaç yerleştirilen bölgelere belirli sürelerde renkli ışın uygulaması yapılır. Bu esnada damaklar ve dudaklar zarar görmemeleri için özel olarak korumaya alınmaktadır. Yaklaşık olarak 45 dakika süren klinik tipi beyazlatma neticesinde yüzde yüz oranında kesin sonuç alınabilmektedir ve gerekli koşullar sağlandığı takdirde herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır.

Bunlara ek olarak diş beyazlatma fiyat politikaları ile alakalı olarak gidilmiş olan kliniğin bu konudaki yetkinliği ve kullanılan malzemeler de belirleyici olabilmektedir. Bu sebeple diş beyazlatmaya gitmeden önce kliniğinizden fiyatlarla ilgili bilgi almanızı tavsiye ederiz.

İnsanlar artık günümüzde birçok farklı yöntem ve yollar ile sağlıklarına ve güzelliklerine önem vermektedirler. Bu konuda sağlık sektöründeki olumlu gelişmeler insanları bu konuda ümitlendirmektedir. Bir yandan insanlar için artık daha uygun ve kolayca erişilebilecek mal ve hizmetler üretilirken bir yandan da bu mal ve hizmetlerin yan etkilerindeki düşüş insanları bu konuda heyecanlandıran diğer bir etmen olmaktadır.

Yaşadığımız çağda artık dünya ulaşımın, teknolojinin ve bilginin rahatlık ile var olduğu bir hal almıştır ve bu konuda da insanlar artık daha bilinçli ve daha hassas davranabilme özelliğine kavuşmuşlardır. Ancak yine de bugünlerde birçok insan bilinçli veya bilinçsiz olarak ağız ve diş bakımını ihmal edebilmektedir. Bu onlara ileriki yaşlarda bazı rahatsızlıklar ile dönmektedir. Ayrıca sıkça tüketilen kahve, çay, sigara veya asitli içecekler gibi ürünlerde insanların sağlıklarını olumsuz etkilemektedir. Ancak bazı insanlar dişlerine ne kadar hassas davransalarda var olan sarı görüntü onları rahatsız edebilmektedir. Bu konuda ise diş beyazlatma yöntemlerine başvururlar. Bu hususta en çok merak edilen konulardan biri de diş beyazlatma fiyatıdır.

Diş Beyazlatma Fiyatı ve Süreçleri Nasıl Olmaktadır?


Diş beyazlatma işlemi iki şekilde olabilmektedir. Biri hekimin operasyonu ile diğeri de hekimin verdiği ürün yardımı ile evde, hekim kontrolünde olmaktadır. İlk yöntem kısa zamanda etkili sonuçlar verir ancak pahalı olabilir. İkinci yöntem ise ilkine göre daha ucuz olabilir ancak o da ilkine göre daha geç sonuç vermektedir. Bu bilgiler ışığında görmek istediğiniz tedavi ücreti birçok farklı hekim ve kuruma göre de farklılık gösterebilmekte ve bu fiyat değişikliklerine bir de ürün kalitesi, yöntem, ek hizmetler gibi seçenekler dahil olabilmektedir.
Ancak bu konudaki en net bilgi polikliniğe başvurmak ile olmaktadır. Bu süreçler birçok farklı şekilde uygulanabildiği için diş beyazlatma fiyatı da farklı olmaktadır. Kullanılan jeller piyasada farklı isimler ile görülebilmektedir ancak en doğrusu doktorunuzun önerdiğini kullanmak olacaktır. Bunun yanında kullanılan ürünlerin kalitesi de diş beyazlatma fiyatını etkileyen bir başka değişkendir. Ancak verilen hizmet karşısında bu fiyatların çok uygun olduğunu söylemek mümkündür.

Sağlık ve beyaz dişlere sahip olup doya doya gülmek hepimizin isteğidir; zira yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde özellikle kadın erkek-ilişkileri başta olmak üzere gündelik hayatta insanların en çok karşısındakinin dişlerine dikkat ettiği ortaya konulmuştur. Hal böyle olunca sararmış dişler, sosyal açıdan ilişkilerimizi olumsuz etkileyecek ve attığımız adımlarda başarılı olma oranımızı aşağılara çekecektir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istemeyen insanlar için gelişen teknoloji birtakım olanakları beraberinde getirmiştir. Artık oldukça kısa ve pratik klinik işlemler sonucunda özlemini duyduğunuz beyaz gülüşlere kavuşabilir; sinirlerinizi bozan sararmış dişlerinize veda edebilirsiniz. Böylesi pembe bir tablo çizdikten sonra sizlerin de merak ettiği soruya gelelim. Diş beyazlatma fiyatı nedir ve neye göre belirlenir?

Diş beyazlatma ücretleri yapılan işlemin niteliğine ve kullanılan malzemelere göre değişkenlik göstermektedir. Bu konuyla alakalı kullanılan iki yöntemden birisi olan klinik tipi diş beyazlatmada, dişlerini beyazlatmak isteyen kişi diş hekimi kliniğinde 45 ila 75 dakika arasında süren tek seanslık bir işleme tabi tutulur. Söz konusu işlemde öncelikle tedavi talep eden kişinin diş beyazlatmaya uygun olup olmadığına bakılır; bu işlemin ardından damaklar ve dudaklar özel olarak koruma altına alındıktan sonra dişlere beyazlatıcı ilaç sürülür ve ilaçlı bölgelere belirli sürelerle olacak şekilde lazer ışını uygulanır. Tek seans sonrasında etkin sonuç veren klinik tipi beyazlatma diş beyazlatma fiyatı bağlamında en pahalı tekniktir. Klinik tarzı beyazlatma yönteminin etkisi dişlerin sahibinin diş bakımına göstereceği özene paralel olarak 2-3 yıl kadar sürmektedir.

Klinik tipi beyazlatma ile birlikte yaygın olarak kullanılan bir diğer yöntem ise; ev tipi beyazlatmadır. Söz konusu yöntem klinik tipi beyazlatmaya oranla daha hesaplı olmakla birlikte ona göre biraz daha zahmetlidir. Bu işlemde diş beyazlatma talebinde bulunan kişinin ağız ölçüleri alındıktan sonra hazırlanan beyazlatıcı ilaç yüklü kalıbı günde 6-8 saat olacak şekilde takmak gerekmektedir.

Diş beyazlatma fiyatı belirlenirken tedavi yönteminin ne olduğunda bağımsız olarak, tedavinin yapıldığı kliniğin şartları ve popülaritesi ile uygulanacak olan ilaçların niteliği ve dozajı da etkili olabilmektedir.

Diş Beyazlatma Yolları


Son zamanlar dünyada artık sağlık konusunda ciddi atılımlar yapılmaya başlandı. Okullarda daha ilköğretim öğrencilerine bile sağlık konusunda bilgi verilmesi ülkemizde de bu işin ne kadar ciddiye alındığının göstergesi olmaktadır. Bu denli gelişmeler insanların birçok konuda doktorlara gitmeden önce kendi doktorları olması konusunda ön ayak olmaktadırlar. Çünkü insanlar öncelik ile sağlıklı yaşamasını ve sağlıklı kalmasını bilirler ise doktorlara veya hastanelere çok büyük problemler yaşanmadıkça gitmek zorunda kalmazlar. Bunun yanında ağız ve diş sağlığımıza verdiğimiz önemde bahsettiğimiz derecede hayatidir.

Çünkü küçük yaşlardan itibaren dişlerini düzenli bakım uygulamayan insanlarda daha orta yaşlarına gelmeden ciddi diş problemleri görülmektedir. Bunları engellemek ise insanın dişlerine doğru ve tam bir bakım ile mümkün olmaktadır. Bu konuda en basit yöntem hem sağlık hem beyaz dişler için dişlerini düzenli olarak fırçalamaktır. Ancak bazı insanlar dişlerini ne kadar düzenli fırçalasalar da istedikleri gibi beyaz olmamaktadır. Bunun için ise diş beyazlatma yollarına başvurabilmektedirler. Diş beyazlatma yolları ikiye ayrılabilir. 
Hekim gözetimindeki operasyonlar veya tedaviler ile diğeri ise doğal yöntemler ile diş beyazlatma yollarıdır. İlk seçenekte alanında uzman bir diş hekimine başvurarak dişlerinizi beyazlatmanız mümkündür ve bu hizmet karşılığında ödeyeceğiniz fiyat ise değişebilmektedir.

Diğer yöntem ise her evde bulunan tuz ve karbonat gibi maddeler ile olabilir. Hekim tedavisini tercih ederseniz hızlı sonuç alabilir ve çok kısa bir sürede bembeyaz dişlere kavuşabilirsiniz. Ancak bu beyazlık insanların diş yapısına göre farklılık göstermektedir. Bir insanın dişlerine uygulanan tedavi ile dişlerin 3-4 ton kadar rengini açmak mümkündür ama dişlerin ne kadar beyaz olacağını belirleyen faktör elbette ki insanın diş yapısı olacaktır. Bunun yanında alışkanlıkları da belirleyici bir etmendir. Diş beyazlatma işlemi insanlara 6 ay ile 2 yıl gibi bir sürede kalıcı beyaz dişler sağlar ancak insanın sigara, alkol, çay ve kahve gibi alışkanlıkları bu süreleri daha da uzatıp kısaltabilmektedir. Bu yüzden yapılacak ilk şey tedaviden sonraki ilk birkaç hafta bu tür zarar verici şeylerin kullanılmaması yönündedir.

Dişler, modern insanın en büyük sermayelerinden birisidir; zira beyaz dişler günlük ilişkilerinizde sizi çevrenizdeki insanlardan bir adım öne çıkaracaktır. Zamanla aşından ve birbirinden farklı dış etmenler dolayısıyla sararan dişlerinizi eski haline döndürmek ve eskiden olduğu gibi ağız dolusu gülümsemek ister misiniz? Cevabınız evet ise, aşağıda sıralayacağımız diş beyazlatma yolları arasından kendinize uygun olanını seçerek kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Doğal Beyazlık


Diş beyazlatma konusunda evinizde bulunan veya kolaylıkla tedarik edebileceğiniz malzemeler son derece etkili sonuçlar verebilmektedir. Bu hususla alakalı sizin de aklınıza ilk olarak karbonatın geldiğinin farkındayız. Karbonat içeriği dolayısıyla doğal bir beyazlatıcıdır; piyasadaki diş macunlarında da ekseriyetle bulunmasının sebebi de budur. Bunun için bir çay kaşığı karbonat ile bir yemek kaşığı zeytinyağını karıştırdıktan sonra karışımın üzerine yarım limon ekleyin. Ortaya çıkan sıvıya diş fırçanızı batırıp dişlerinizi bu şekilde fırçalayın. Söz konusu kürü haftada bir kez uyguladığınızda ortaya çıkan fark sizi de şaşırtacak. Karbonatla birlikte doğal yollarla diş beyazlatma yolları arasında öne çıkan bir diğer malzeme hepimizin severek yediği çilektir. Çilek içerisindeki malik asit sebebiyle temizleyici bir etkiye sahiptir. Çileği ezip macun kıvamına getirdikten sonra dişlerinizi bununla fırçaladığınızda ağzınızda bakteriden eser kalmayacak. Yemeklerimizde sıklıkla kullandığımız sofra tuzu da sararan dişleri beyazlatma noktasında ciddi etkiler yapmaktadır. Karbonat ve sirke ile karıştırıldıktan sonra kullanılabilecek olan sofra tuzu, anti bakteriyel etkisi sayesinde dişlerinize doğal bir beyazlık sağlayacak. Bunların yanında adaçayı, gliserin ve lifli sebzeleri dişlerinizi eski beyazlığına kavuşturma konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

Diş Macunu ile Diş Beyazlatma


Piyasada bulunan ve dişleri beyazlatarak sizleri bembeyaz bir gülüşe kavuşturacağını iddia eden beyazlatıcı diş macunları da, diş beyazlatma yolları içerisinde sıklıkla başvurulan yöntemler arasındadır. Hangi diş macununun nasıl bir etki yapacağı noktasında doktorunuzdan tavsiye aldıktan sonra söz konusu macunları gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Profesyonel Beyazlık


Diş beyazlatma konusunda profesyonel yardım mı almak istiyorsunuz? Diş doktorunuz sadece 45 dakika süren bir operasyon sonrasında sizlere özlediğiniz beyazlığa kavuşturacaktır. Son derece zahmetsiz ve pratik olan bu yöntem diğer yollara göre biraz daha pahalıdır; ancak kesin sonuç verir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri


Dişleriniz zamanın aşındırıcı etkisine yenik düştü ve eskisi kadar beyaz görünmüyor mu? Bu durum canınızı mı sıkıyor? Haklısınız, zira yapılan araştırmalar dişlerin insan ilişkilerinde son derece belirleyici bir rolü olduğunu ortaya koymaktadır. Peki, sararmış dişlerinizi yeniden eski haline çevirmek ve doya doya gülmek için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Bu yazımızda sizlere aktaracağımız Diş Beyazlatma Yöntemleri ile bembeyaz dişlere kavuşacaksınız.

Profesyonel Yardım


Profesyonel yardım, dişlere uygulanan beyazlatma yöntemleri arasında en maliyetli olanı olmakla birlikte kesin sonuç vermesi bakımından etkili bir uygulamadır ve ev tipi ile ofis tipi olmak üzere iki tekniği vardır. Ev tipi beyazlatmada doktorunuz tarafından ağız kalıbınız alındıktan sonra bu kalıba uygun jel tedavisi yapılmaktadır. Söz konusu jeli, diş doktorunuzun önerdiği miktarda ve sıklıkta kullandığınız takdirde yeniden gönül rahatlığıyla gülmeye başlayabilirsiniz. Ofis yöntemi ise, sadece 45 dakika süren tek seans sonrasında kesin bir netice vermektedir.

Doğal Bir Şekilde Diş Beyazlatma


Doğal yollarla diş beyazlatma işlemleri, Diş Beyazlatma Yöntemleri arasında evinizde kolayca uygulayacağınız teknikler olarak öne çıkmaktadır. Bu konuyla alakalı en bilinen yöntem, limon ve karbonat ikilisidir. Karbonatın dişler üzerinde beyazlatıcı bir etkisi olduğu kanıtlanmıştır ve bilindiği üzere piyasada satılan diş macunlarının içerisinde de inceletilmiş derecede karbonat bulunmaktadır. Limon ve karbonatın karışımıyla elde ettiğiniz formülü, haftada bir gün diş etlerinize temas etmeyecek şekilde dişlerinize uyguladığınızda etkili sonuç alabilirsiniz; fakat bu uygulamayı gerçekleştirdikten sonra dişlerinizi bir kez de diş macunuyla fırçalamanızı tavsiye ederiz.

Beyazlatıcı Diş Macunları


Sizin de fark etmiş olacağınız üzere son yıllarda modern insanın en önemli ihtiyaçlarından birisi haline gelen diş beyazlatıcı macunlara hemen her yerde rastlamaktayız. Bu konuyla ilgili olarak hangi macunların etkili olduğu veya hangilerinin dişlerimize zarar verebileceği noktasında diş doktorumuzdan tavsiye aldıktan sonra bu macunları gönül rahatlığıyla kullanabiliriz. Zira söz konusu macunların günde 3 kereden fazla kullanılmadığı takdirde dişlere herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
Siz de, yukarıda bahsedilen Diş Beyazlatma Yöntemleri ile doğal ve beyaz bir gülüşe kavuşabilir; sosyal ortamların yıldızı olabilirsiniz. 

Doğal Diş Beyazlatma


Günümüzde insanlar için ağız ve diş sağlığı ayrı bir öneme sahip olmuş ve bu konuda insanlar eskiye oran ile daha da bilinç sahibi olmuşlardır. Çocukluktan itibaren düzenli olarak dişlerine bakan insanların yaşlandıklarında da inci gibi dişleri olmaktadır. Ancak daha çocuk yaşta yeterli önemi göstermeyen insanlar yirmili veya otuzlu yaşlarına geldiklerinde ise ciddi olarak ağız ve diş problemleri ile karşılaşmaktadırlar.

Yapılan çalışmalar göstermektedir ki dişlerine düzenli olarak bakım yapan insanlar ömürleri boyunca dişleri konusunda pek sıkıntı ile karşılaşmamaktadırlar. Ancak öte yandan yaşam şartları, insanları bu konuda olumsuz etkileyebilmektedir. Sağlık açısından olduğu kadar güzellik ve görünüm açısından da dişler ayrı bir öneme sahiptirler. Öte yandan dişlerine düzenli olarak bakan insanlarda sağlıklı olabilirler ancak bazı sebepler ile dişleri istedikleri gibi beyaz görünmemektedir. Bu konuda birçok doktordan yardım isteyen insanlar diş beyazlatma yöntemlerine başvurabilmektedirler. Diş beyazlatma yöntemleri hekimin polikliniğinde veya hekim gözetiminde evde yapılabilmektedir. Hekimin yanında diz beyazlatma süreci şöyle işlemektedir:

1, 1-5 saat sürebilen diş beyazlatma işleminde, %15 ila %35 civarı hidrojen peroksit içeren bir ürün dişlere uygulanır. Etki hızını değiştirmek için baka faktörler de kullanılabilir.
Bazı durumlarda ikinci bir seansta yapılabilir ancak çoğu insan ilk seansta etki görmektedir.
Diğer yöntem ise hekim gözetiminde verilen bir jelin belirli aralıklar ile dişlere uygulanması ve bu jelin bir kalıp ile 2 haftalık süreçte geceleri ağza takılmasıdır. Daha yavaş sonuçlar elde edilir ancak daha ucuzdur. Bunların yanında ise son zamanlarda gündeme gelen doğal diş beyazlatma yöntemleri vardır:

Karbonat Kürü: 1 çay kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırın. Buna, yarım limon sıkıp karıştırın. Meydana gelen karışıma fırçanızı batırıp dişlerinizi fırçalayın. (Haftada bir)

Tuz: Bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı tuz ve sirkeyi karıştırıp, dişlerinize uygulayın.
Gliserin: Ağzınızı fırçalayın ve çalkalayın, ardından fırçanıza iki damla gliserin koyup dişlerinize uygulayın.

Doğal diş beyazlatma yöntemleri tamamen doğal olarak evinizde veya istediğiniz başka bir yerde hemen yanınızda bulundurabileceğiniz ürünler ile yapılabilmektedir. Doğal diş beyazlatma konusunda insanlar en bilinen yöntemler olan tuz veya karbonatı kullanmayı tercih etmektedirler.

Lazerle Diş Beyazlatma


Dış görünüş günümüz de dahil olmak üzere her dönem oldukça önem taşımış ve taşımaya da devam edecek bir konudur. Bu konu elbette kişiler üzerinde baskı uygulayıcı ve bu sebeple de psikolojik olarak sıkıntı veren olaylara yol açabilmektedir. Bu durum tabi ki de herkesi dış görünüşümü nasıl düzeltebilirim gibi düşüncelere sevk eder. Bunlardan en önemlilerinden biri de lazerle diş beyazlatma konusudur. Dişler dış görünüşün en önemli unsurudur dersek abartmış olmayız zira temiz, beyaz, sağlıklı dişlere sahip ve ağız kokusu olmayan kişiler toplumda oldukça iyi bir şekilde karşılanırlar. Eskiden dişteki kalıtsal lekeler ya da keyif için içtiğimiz kahve, sigara ve çay nedeniyle oluşan diş lekelerini çıkarmak imkansız bir işlemdi. Fakat artık gelişen teknoloji sayesinde lazerle diş beyazlatma uygulamaları dişlere zarar vermeden, hızlı ve etkili bir şekilde yapılabilmektedir. Ayrıca bu uygulama sonrasında ağız kokusunun da yok olduğu bilinmektedir. Bu işlem bazı kişilerde uygulama zorluğu çıkartır ya da hiçbir şekilde uygulanmaz. Bu uygulamayı imkansız kılan birkaç madde şu şekildedir:

18 yaşın altında kalan çocuk ve ergen kişilere

Hamilelik durumu olan kişilereTiryakilik derecesinde sigara, kahve ve çay seven kişilere ( Tedavi sonrasında bir süre bu maddelerin alınmaması ve daha sonra da azaltılması istenmektedir. Eğer ki kişi kendini engelleyemeyecekse bunu önceden belirtmelidir. )
İşlemde kimyasal solüsyon kullanılmaktadır. Alerjiniz var ise işlem uygulanamaz.
Daha önceden dişinize uygulanan porselen gibi işlemler mevcutsa
Dişinizde sağlık problemleri bulunuyorsa (Diş eti çekilmesi, çatlak vb.)
Lazerle diş beyazlatma için, uygulamaya gelmeden önce flour içermeyen bir diş macunu ile dişlerinizi fırçalamalısınız. İlk olarak diş hekiminiz dişlere ponza uygulayarak beyazlatma işlemine başlar. Ponza sonucunda diş etleri ve dudakları koruma amaçlı bir solüsyon sürülür. Daha sonra diş beyazlatıcı jel dişlere sürülür ve lazer ışını ile belirli saniyelik zamanlarda her bölgeye ışın tutulur. Bu durum jelin yapısına göre değişiklik göstermektedir. En sonunda tüm solüsyon temizlenir ve bakım için kişi bilgilendirilir.  Bunun sonucunda da hızlı ve zararsız bir şekilde temiz ve beyaz dişlere sahip olmaktasınız.

diş beyazlatma diş beyazlatma evde diş beyazlatma fiyatları diş beyazlatma kalemi diş beyazlatma bandı