Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Zirvesi için Macaristan'da

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı'nın Budapeşte'deki Gayriresmî Zirvesi'ne katılmak üzere Macaristan'a gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Gayriresmî Zirvesi’ne katılmak üzere Macaristan’a gitti. Ankara Esenboğa Havalimanı’nda Erdoğan’ı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hakkı Susmaz, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer yetkililer uğurladı.

Ziyarete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

"Doğu’nun ve Batı’nın Buluşma Noktası" temasıyla gerçekleştirilen zirvede, TDT’nin kurumsal yapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar değerlendirilecek. Zirve sonunda Budapeşte Bildirisi ile birlikte çeşitli belge ve kararların kabul edilmesi bekleniyor.