''Corona Virüs'e Karşı Hangi Sabun Kullanılmalı?

ABONE OL

Dünya Corona Virüs'e Karşı mücadele veriyor, Türkiye'de de görünen ve ilk vakaları başlayan Corona Virüs'e Karşı hangi sabunlarla tetbir alabiliriz...

Nefes, Dokunuş ve tabi Ölüm Kültürü; Korana Virüsü gündemiyle ve en önemlisi "Devletler Politikası" günceliyle bize bir fotoğraf sundu: İnsan özü/şartları itibariyle "Zayıf ve Aceleci"dir. Sosyal medya bu zayıflığın ve Aceleciliğin yönetilmesi noktasında oldukça verimli bir ortamdır. Algı, anlayış ve en önemlisi "Dünya Görüşü" noktasında sosyal medya artık Devletler açısından da "Karantina ortamı" alarmı düzeyinde yönetilmesi gereken bir alandır.

Korana hakkındaki bilgi-tedbir düzeyinin "Psikolojik Ataklar" düzeyinde kalması ve tedbir listesine "Market Paniği/Hijyen Borsası"nın eşlik etmesi bize Final bilgiyi veriyor: İnsan Ölümü hatırlatan herşeyi düşman ilan ediyor!...
Oysa Korana sadece bir Sağlık konusudur ve zaten varolması gereken rutin hijyen kültürü ve kamu tedbirleriyle aşıla bilir risktedir. Ayrıca; Ölüm, insanın düşmanı değildir... Ölüme yabancılaşmış tüm insan anlayışları zaten insanı baştan zayıf ve aceleci kılar. Oysa ölümü özünden bilen "Cesur ve Akıllı" kalır. Cesur ve Akıllı kalmayan insan "Mahkum"dur. Risk azalsa da mahkumiyet devam eder.

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güven Özdemir ''Corona Virüs'e Karşı Hangi Sabun Kullanılmalı sorusuna verdiği cevap?


"Sıvı ve katı sabunların her ikisi de bu noktada değerlidir fakat en önemli nokta içerisindeki etken maddelerin ne olduğu ve mikroorganizmayı hangi düzeyde öldürebildiğidir. Dolayısıyla alıcıların muhakkak ürün etiket bilgilerini okumaları gerekir. Ürünün üzerinde yalnızca anti bakteriyel yazdığında biz onun diğer testlerinin yapılmadığını anlıyoruz.
SABUNLARIN SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI OLMASI GEREKİR
Bu noktada sıvı sabun genel kullanım alanları için biraz daha uygundur katı sabun ise daha kişisel alanlarda kullanılması uygun olacaktır. Çünkü katı sabun özellikle tuvalet gibi yerlerde açığa maruz kaldığı için üzerinde mikroorganizma birikimi olabilir bu yüzden genel yerlerde çok tavsiye etmiyoruz. Ürünleri alırken Sağlık Bakanlığı onaylı olması ve etiket bilgisinde neyi hedefliyorsa onun bulunması önemlidir. Belli bir temas süresi ile ellerin yıkanması bu tür etkenlerden kişilerin uzak durmasını sağlayacaktır."

coronavirüs\e karşı hangi sabun korona viruse karşı sabun korona viruse karşı en etkili sabun korona virusu yok eden sabun