AÖL sınavı 31 Mart-1 Nisan tarihine ertelendi?

ABONE OL

17-18 Mart tarihlerinde gerçekleştirilmesi beklenen AÖL sınavı bazı problemler nedeniyle 31 Mart-1 Nisan tarihlerine ertelendi...

Normal tarih olarak 17-18 Mart tarihlerinde gerçekleştirilmesi beklenen AÖL sınavı bazı problemler nedeniyle 31 Mart-1 Nisan tarihlerine ertelendi.

AÖL sınavları, giriş belgesiyle sorgulanmaya devam ediliyor.

 İşte AÖL sınav giriş yerleri?

''Bu çerçevede Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi II. Dönem Sınav Giriş Yerlerinin İnternette yayınlanması 27 Mart tarihinde gerçekleşecek,. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınavlarının uygulanmasında önemli bir rol oynayan Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Baskı Tesisleri'nde meydana gelen arıza nedeniyle ertlenmişti''.

Bakanlığın yeni belirlediği tarih,  1. Oturum için 31 Mart 2018 saat 9.30, 2. Oturum için 31 Mart 2018 saat 14.00, 3. Oturum için 01 Nisan 2018 saat 15.00 olarak açıklandı.

Ayrıca 3. Oturumun saat 15.00'a alınmasının nedeni ''ÖSYM'' sınav takviminde yer alan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının sabah saat 10.15' te yapılacak olmasından kaynaklanmaktadır.

Sınav Günü Yanınıza Almanız Belgeler?

Mutlaka fotoğraflı Nüfus Cüzdanı , pasaport veya ehliyet belgelerinden biri.

Sistem üzerinden alınan fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi.

Kurşun kalem ve silgi.

Dikkat: AÖL sınavı Adaylarının, her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, cep telefonu, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth, kulaklık ve benzeri cihazları ile sınava girmeleri kesinlikle yasaktır.