Aktif Eğitim?

ABONE OL

AKTİF EĞİTİM 'Orada Bir Köy Var Uzakta' yazısını okuyanlar hatırlar sanırım

ÖZEL HABER:  ÜLKE POSTASI
 

AKTİF EĞİTİM“Orada Bir Köy Var Uzakta” yazısını okuyanlar hatırlar sanırım. 7-14 Mart 2016 tarihlerinde bu yazımda bahsettiğim Antakya Demirbilek  İlköğretim Okulundaydım. Hayranlıkla ve güzelliklerle dolu bir haftaydı. 9 Mart Çarşamba okulu ilk ziyaretimde, Okul Müdürü Sayın Zülfü Aküzüm, Sevgili Arkadaşım Demet Kutlu, Müdür yardımcıları Ziya Aslan ve Ahmet Güler ile birlikte güzel bir kahvaltı yaptık.

Ardından kitap alan öğrencilerin kitabını imzalayıp diğer öğrencilerin de katılımıyla samimi ve sevgi dolu bir sohbet gerçekleştirdik. Akabinde Antakya Kaymakamı ve eşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Şube Müdürü, Hayırsever Cemil Demirbilek ve eşi ile okul yönetimi ve öğretmen arkadaşlarla öğle yemeği yiyip sohbet ettik. 11 Mart Cuma günü büyük özveri, sevgi ve emekle oluşturulmuş aktif öğrenme sınıfları ve” Edebiyat Ağacı”nın açılışına katıldım.

Açılışta Türkiye Edebiyatçılar Derneği Merkez Yönetim Kurulu üyesi-Hatay İl Temsilcisi Sayın Nebih Nafile, şair dostlar Mahmut Çetin Zorba, Ferit Bahçeci, Tuncay Kutlu, Okul Müdürü Sayın Zülfü Aküzüm, Türkçe Öğretmeni Demet Kutlu, Sınıf Öğretmeni Burcu Acem, Müzik Öğretmeni Şükran Parlar, okuldaki diğer öğretmen arkadaşlar, veliler ve öğrencilerle birlikte çok özel bir program ve sunuma katıldık. Naçizane programda bana da konuşma fırsatı verildi, bir şiirim kocaman yürekli, sevgi ve umut gözlü bir çocuğumuz tarafından okunarak anlam kazandı.

Antakya Demirbilek İlköğretim Okulunda emek gördüm, sevgi gördüm, mutluluk gördüm. Bir okulun sadece eğitim öğretim kurumu değil, başarı ve hoşgörü yuvası olabileceğini gördüm. Minicik yüreklerin, kocaman sevgileriyle büyük bir aile içinde yaşadıklarını fark ettim. Başarı,emek ve özveri ile dünyanın çok daha güzel olabileceğini kanıtlayan gerçek eğitimcilerle tanıştım. Bu işi hakkıyla yapan idareci ve öğretmenlerle bir eğitim yuvasının başarıları peşinden sürüklediğine şahit oldum. Gönül birliği olduğunda küçük bir köy okulunun kupalarla dolu koridorları olabileceğine, başta İngilizce dersi olmak üzere çoğu ders başarı ortalamasının Türkiye ortalamasının üzerine çıkabileceğine şahit oldum. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Sayın müdürüm ve çalışma arkadaşları; kendine güvenen, özgür, kültürlü bir nesil için, gelecek için, eğitim için, güzel bir Türkiye için bu ülkenin sizlere ihtiyacı var. Sizinle geçirdiğim sevgi dolu, sıcacık hafta için sonsuz teşekkürler. 

ÖZEL HABER:  ÜLKE POSTASI

 

aktif eğitim aktif eğitim sen aktif eğitim yayınları aktif eğitim nedir aktif eğitim sen kuruluş duyurusu