18 nisan KoronaVirüs Tablosu?

ABONE OL

Bakan koca 18 nisan KoronaVirüs günlük verilerini paylaştı, Tedavide önemli üstünlüklerimiz var. Artan test sayımıza rağmen yeni eklenen vaka sayısında düşüş var. İki gücümüz var: Tedbir, tedavi. Gücümüzü kullanalım...

Şifa bulan hasta sayımız 10.000'in üzerine çıktı. Tedavide önemli üstünlüklerimiz var. Artan test sayımıza rağmen yeni eklenen vaka sayısında düşüş var. İki gücümüz var: Tedbir, tedavi. Gücümüzü kullanalım.

GÜNLÜK İSTATİSTİK SAYILARI AÇIKLANDI DEĞERLENDİRME


Dünle bu günü karşılaştırması.
Vaka sayısının test sayısına toplamda oranı dün %14 idi, bugün %13,9. Neden düştü? çünkü günlük sayılara göre bu oran dün %10.8 idi, bu gün %9,3. Test sayısı düne göre 250 arttığı halde vaka sayısı 570 azaldı. Bu, çok iyi haber
Entüpe sayısı düne göre 40 arttı.
Buna karşılık iyileşen sayısı düne göre 280 arttı. Buna göre de iyileşenler toplamda vefatların 5 katını aştı.
Vefat sayısı dün 126 idi bu gün 121. Cüzi bir azalma var ama yükselmemiş olması sevindirici.

Bu günkü rakamlara göre vefat/vaka oranı toplamda %2,23 (dün %2.25 idi); günlük olarak hesaplarsak %3,2 (dün %2.9 idi) Bu fark vaka sayısının az çıkmasından kaynaklandı, endişe edecek bir durum değil.
Rakamlar gösteriyor ki işler yolunda gidiyor. Henüz sevinmek için erken; ama iyiye doğru gittiğimiz de bir gerçek. Kötü yürekli felaket tellallarının arzu ettiği olmayacak. Türkiye bu mücadeleden başı dik çıkacak inşallah.