İptal kişi 2

İptal kişi 2

Gazeteci Yazar
[email protected]

MİTOMANİ HASTALIĞININ TEDAVİSİ VARMIDIR ?

03 Aralık 2017 - 18:24 - Güncelleme: 13 Nisan 2020 - 21:54

Bir çoğumuz belkide bu kelimeyi sanırım ilk defa duyduk. Nedir bu MİTOMANİ nasıl bir hastalıktır ? Tedavisi varmıdır varsa nerede yapılır? Diye endişelenmeye başladığınızı ve acaba bende de bu hastalığın belirtisi varmıdır diye hissettiğinizi tahmin ediyorum. Ama merak etmeyen bu hastalık çok nadir insanlarda görülen bir vakadir.

MİTOMANİ açılımı şudur.rnKendi uydurup piyasaya yaydığı yalanına bir müddet sonra kendisi de inanmaya başlayan insanlar için söylenen bir terimdir. MİTOMANİ gün geçtikçe toplumumuzda yayılmaya başlayan psikolojik bir hastalıktır.

MİTOMANİ hastalığı toplumda bilinen ( yalan söyleme hastalığı ) kişinin sürekli olarak her hangi bir çıkar ve menfaat gözetmeden yalan söylemesidir. Hiç bir sebep yokken bu tür insanlarda birden yalan söyleme ihtiyacı doğar ve bu durum iler ki zamanlarda bu kişilerde MİTOMANİ hastalığı ilerledikçe, kendi söyleyip etrafa dedikodu olarak yaydığı yalana bir müddet sonra kendisi de inanmaya başlar.

MİTOMANİ hastalığı kişinin elinde olmadan söylediği yalanların farkına bile varmaz. Bir müddet sonra birisinden bu yalanı duyunca şaşırır acaba kim bu yalanı söylemiş diye merak eder. Aslında o yalanı kendisi söylemiştir, ama farkında değil, çünkü artık o şahsın beyin kromozonları doğru bilgi yerine hep yalan senaryoları üretmeye başlar. Bunun başlıca sebeplerinden biride bu tür hastalar çocuk yaşlarda ebeveyinlerinden duydukları yalan dolu hayal dolu masallarını ve yalanlarını istemeyerek te olsa beyin harddisk'ine yerleştirmişler. Anne ve babasının yalan söylemelerine şahit olduğundan dolayı iler ki yaşlarda büyüklerinden duyduğu bu tür yalanları normal sayıp kendiside yalan söylemeye başlar. Ayrıca bir çok başka faktörlerde var bunlardan başlıcası şöyle sıralayabiliriz.

A: DOĞRU SÖYLEDİĞİNE İNANILMAMASI
B: AŞAĞILIK VE HAKİR GÖRME KOMPLESİ
C: ONAYLANMA VE TASDİK ETTİRME İHTİYACI
D: NARSİSTLİK YANİ KİŞİLİK BOZUKLUĞU
E: ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE MARUZ KALDIĞI İSTİSMARLAR

Bu ve buna benzer bir çok sebeplerden kaynaklanıyor. Biz ebeveyinler olarak asla ve asla şakasına bile çocuklarımızın yanında yalana baş vurmamalıyız. Çünkü o çocuklar şakadan anlamaz anne ve babasının söylediği her söz onlar için bir kanundur. Çocuklarımıza özgüven aşılıyalım. En kötü durumda bile doğru söylemesini tembihliyelim. Çünkü doğru bir tanedir.rnrnBirde uydurma bir atasözü var. DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLAR. Bu sözü kesinlikle yine MİTOMANİ hastası biri tarafından söylenmiştir !.. Doğruyu söyletmemek için ,insanları yalanlara alıştırmak için söylenmiş basit adi bir sözdür. Doğruluk üzerine binlerce atasözü var ama ben sadece bir tanesini yazacağım. ^^ DOĞRU İNSANIN YARDIMCISI ALLAH TIR ^^ Bence bu sözün üstüne söz söylemeye gerek yok, sözün bittiği yer!....
HİÇ BİR MİRAS DOĞRULUK KADAR ZENGİN DEĞİLDİR.
Gazeteci Yazar ŞAHİN ŞİMŞEK

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum