İptal kişi 2

İptal kişi 2

Gazeteci Yazar
[email protected]

ERBİL'DEN PUTİNE YARDIM ÇAĞRISI.?

22 Ekim 2017 - 18:52 - Güncelleme: 25 Nisan 2020 - 23:29

Gazeteci Yazar ŞAHİN ŞİMŞEK / Ülke Postası
Az önce kurdistan sport televizyonuna bi göz attım.
Canlı yayın vardı izledim bir baktım ki RUS konsolosluğunun önünde bir grup ERBİL li toplanmış bir ellerinde düne kadar İSRAİL bayrağı vardi bu kezde RUS bayrağı ile sözde kurdistan bayrağı var, muhabir soruyor rus devlet başkanına çağrın nedir diye. Soranı lehçesiyle aynen söylediğini aktarıyorum. Sayın PUTİN e sesleniyorum. IRAK askerleri ile Haşti Şabi güçleri bizi öldürecekler, katliam yapacaklar ERBİL e gelecekler çok acil olarak senden yardım bekliyoruz dedi.
Ardından...
ABD bizi sattı.
İSRAİL bizi oyuna getirdi.
İRAN zaten merkezi hükümet'ten yanadır.
Bir dost dediğimiz TÜRKİYE vardı, oda bize ihanet etti diyerek bu arada birde Türk bayrağını yaktılar.
Bu manzara karşısında içimden bir fırtına koptu inanın sarsıldım. Bu manzara ve bu çirkin sözler karşısında dondum kaldım. Ben o bölgede kaldığım için oranın milletinin ne İLLET olduğunu çok iyi bilirim. Bir toplum bu kadar nankör, vefasız, riyakar, ahlaksız, insani değerlerini kaybetmiş, benliğini ve kişiliğini kaybetmiş, esen rüzgarın yönüne göre rota belirleyen bu millet insan olamaz!!!
Bizim onlar için yaptığımız ortada, para verdik, gıda verdik, ilaç verdik, silah verdik, mermi verdik, hatta bölgelerini korusunlar diye bizim askerlerimiz oralara gidip 50 derece sıcağın altında onların Peşmergelerini eğitti! buna rağmen ihaneti onlar değilde biz yapmışız.!!
Vah zavallılar vah!!
Zerre kadar aklınız olsaydı sayın cumhurbaşkanımız defalarca sizleri ikaz etti oyuna gelmeyin referandum sizin aleyhinize olacak bu bir oyundur demesine rağmen, kulaklarınıza tıpa taktınız duymadınız tınlamadınız, bağımsızlık ilan edeceğiz dediniz.
Kerkük'ü alacağız,
Musul'u alacağız dediniz .
Tuzhurmatu yu kürdistan topraklarına katacağız dediniz. Ne oldu şimdi alabildiniz mi KERKÜK ile MUSUL u onları bırakın ALTINKÖPRÜ ilçesinide kaybettiniz. Dua edin ERBİL de elinizden gitmesin. Dört bir etrafınız çevrildi ne kaçacak bir yeriniz kaldı ne de elinizden tutacak dost bir ülke kaldı. Çok büyük bir hata yaptınız müslüman din kardeşiniz dostunuz olan TÜRKİYE ye ihanet ettiniz şimdide PUTİN den yardım istiyorsunuz. Bu neye benziyor biliyormusunuz. MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATMAYA BENZER !. Size gaz verenler yürüyün büyük kürdistanı size kurduracağız diyenler nerde şimdi.
Düne kadar BİJİ AMERİKAN diyen sizler değilmiydiniz?
Şimdi de ’’KAHROLSUN AMERİKA ‘’sloganlarını atıyorsunuz Amerikan hainlik yaptı İsrail bizi sattı nidaları atıyorsunuz. Bu işler öyle oldu bittiye gelmez devlet yönetmek ÖYLE kolay değil. Sizler TÜRKİYE'yi dinleseydiniz doğru zaman geldiğinde belki bağımsızlığınızı da ilan edebilirdiniz, belki devlet te olabilirdiniz, ama siz söz dinlemediniz yanlış zaman yanlış adres yanlış müttefikle yola çıktınız. Şimdi artık ağlamaya sızlamaya gerek yok ektiğinizi biçiyorsunuz, kendi kazıdığınız kuyuya kendiniz düştünüz kendi düşen ağlamaz.
Umarım şu anki durumunuz denize düşen yılana sarılır misali daha fazla hata yapmadan yanlış kararlar almadan evvel bin kez düşünürsünüz de KAMBUR ÜSTÜNE ZAMBUR EKLEMEZSİZİN. Yoksa elinizde kalan son kaleniz ERBİL de gider DUHOK ta gider. Zaten SÜLEYMANİYE gitmiş orası artık İRAN nın bir şehri oldu. Şayet insan olsaydınız birlik ve beraberliğiniz olsaydı bu durumlara düşmezdiniz. Şimdide BERZANİ peşmergeleri TALABANİ peşmergelerini suçluyor. Talabani peşmergeleri tek kurşun sıkmadan KERKÜK ten kaçtı diyelim peki BERZANİ peşmergeleri siz neden kaçtınız siz bari direnseydiniz!

Ha bu arada bir kahraman valiniz vardı KERKÜK VALİSİ NECMETTİN KERİM efendi daha Irak kuvvetleri ve haşti şabi militanları yola çıkmadan sen haberi alır almaz pılını pırtını bile toplamadan Erbile niye kaçtın. Kahramlığın bu kadarmıydı, hani KERKÜK kürtlerindi, siz var ya siz hem orada yaşayan KÜRT kardeşlerimize hem TÜRKMEN kardeşlerimize hem ARAP kardeşlerimize de ihanet ettiniz onları bir ateş çemberinin ortasına atıp arkanıza bakmadan kaçıp gittiniz. Bin kere size yazıklar olsun. Benim bildiğim gemiyi en son kaptanlar terk edermiş. Ama ner de sizde o yürek o cesaret o inanç o idrak zoru gördünüz mü topuklara kuvvet arkanıza bakmadan YALLAH.. Vatan uğruna ölen varsa vatandır..

Gazeteci Yazar ŞAHİN ŞİMŞEK / Ülke Postası