Mustafa Albayrak

Mustafa Albayrak

Sosyolog /Araştırmacı yazar
[email protected]

ANELERİMİZİ HERGÜN HATIRLAYALIM"ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN"

12 Mayıs 2019 - 15:06 - Güncelleme: 12 Mayıs 2019 - 15:09

Bir ANEMİZİN  gerçek yaşamından bir kesiti siz okuyucularıma  sunmak istiyorum.Iki genç kız annesiyim, kızlarım bana sık sık soruyorlar;rn“Anne siz daha önce nasıl yaşadınız?rnTeknoloji yok rnİnternet yokrnBilgisayar yokrnTV de bir şey yokrnKlima yokrnCep telefonu yok”...rnrnBende cevap veriyorum;rn"Çok güzel yaşadık sizin neslin bugün yaşadığı gibi değil, aslını yaşadık"rnrnBiz, 1950-1980 arasında doğan insanlar ALLAHIN sevgili kullarıyız...çünkü biz;rnrnOkuldan sonra akşama kadar sokakta oynardık. Sokaklar güvenliydi. Hiç televizyon izlemezdik.rnrnOkullar yarım gündü ve herkes devlet okuluna giderdi.Simdiki gibi ödevlere boğulmazdık .Oyun için bolca vaktimiz olurdu.rnrnİnternet arkadaşlarıyla değil gerçek arkadaşlarla oynardık..rnrnSusadığımız zaman,şişelenmiş su değil, musluk suyu içerdik.rnrnAynı bardağı dört arkadaşla paylaştığımız halde hastalanmazdık.rnrnHer gün çok pilav -makarna vs. yediğimiz halde hiçbir zaman kilo almadık.Meyveyi de ağaçtan yerdik .)rnrnAnnemiz ve babamız bizi sağlıklı tutmak için hiçbir zaman ek gıda takviyeleri, vitaminler vermezlerdi.Zaten pek hasta da olmazdıkrnrnKendi oyuncaklarımızı kendimiz üretir ve onlarla oynardık.Cünkü çok fazla oyuncağımız yoktu ama gazoz kapağı ve çakıl taşlarıyla oynamak şimdiki pahalı teknolojik oyuncaklarla oynamaktan daha zevkliydi.Kiymet bilmeyi de böyle öğrendik.rnrnAilemiz zengin değildi. Bize mal mülk değil, sevgi verdiler.rnrnCep telefonlarımız, DVD'lerimiz, oyun istasyonumuz, XBox'ımız, video oyunlarımız, kişisel bilgisayarlarımız, internet sohbetimiz olmadı - ama bizim" gerçek "arkadaşlarımız vardı.rnrnArkadaşımızın evini davet olmadan istediğimizde ziyaret eder ve onlarla birlikte eğlenerek yemek yerdik.rnrnSenin dünyandan çok farklı olarak bütün akrabalarla iç içe yaşar, aramızda sıkı bağlar olurdu.rnrnÇektiğimiz fotoğraflar siyah beyazdı ama renkli anılarla dolu idi.rnrnBiz kendine has, anlayışlı bir nesiliz, çünkü biz ebeveynlerinin söylediğini dinleyen son nesiliz. rnAyrıca, çocuklarını dinleyen ve dikkate alan ilk nesiliz. rnVe sizler yaşındayken asla var olmayan bir teknolojiyi nasıl kullanacağınız konusunda size yardımcı olabilecek kadar zeki olan da biziz. rnrnSINIRLI sayıda üretildik... Bu yüzden;rnrnBizden keyf alın,rnBizden öğrenin,rnHazine biziz,rnDünyadan yok olmadan önce ...rnHer şeyi ve herkesi sevin..rnSevgiyle kalın...Usulca kutlayın anneler gününü. Öksüzlerin canını acıtmadan, çocuğu olmayan kadınların, yavrusunu kaybetmiş anaların yarasına tuz basmadan. Usulca...rn 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Kadriye Köse bulut
    4 yıl önce
    Ağzına yüreyine sağlık. Çok güzel anlattiniz gerçekten eskiden saygı vardı. Insanlara hasretlik duyulurdu. Şimdi ise bir birini görmezden geciyoruz. Sanki üzerimize buz serpildi . Hayır kalmadı bereket kalmadı. Allah bu günlerden beter etmesin. Evel ana baba vardı. Şimdi doğan çocuklar ana baba gibi doğuyor terbiyesizlik diz boyunu aştı mazallah. İnsan nasıl davranacak nasıl konuşacak bilmiyor.
  • Nilay Köksal
    4 yıl önce
    Harika, gerçek olanı çok güzel dile getirmişsiniz yüreğinize kaleminize sağlık
  • Munevver ONUR
    4 yıl önce
    DEGERLI MUSTAFA ALBAYRAK BEYEENDİ TEŞEKKUR EDERİZ. GÜZEL YAZIYI PAYLAŞMAK GEREKTİ.. rnrnŞEHİT ANNELERİNİN, rnAHİRETE GÖÇ EDEN ANNELERIMİZİN VE TÜM ANNELERİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN !rnrnYüce Mevlamdan sağlık huzur ve mutlu daha nice seneler geçirmenizi niyaz ediyorum.rnrnAnnelerimiz başımızın tacıdırlar. Allah başımızdan eksik etmesin.

Son Yazılar