Virüs ve Ramazan?

Bardağın boş tarafına bakıpta öldük bittik diye içimizi kararmaya çalışanlara itibar etmeyin. Elbirliğiyle çalışacağız. İslamın faziletini yaşayalım ve yaşatalım. Dünya analizi...

Virüs ve Ramazan?
26 Nisan 2020 - 22:23
Analiz; Özer Ravanoğlu
Mübarek Ramazan-ı Şerif geldi. Bizi bu mübarek günlere kavuşturan Cenab-ı Hakka şükür ederken çok ibretlik günler yaşadığımızı da birlikte düşünelim: Tanzimat’tan bu tarafa her gün artarak bu güne kadar gelen, ballandıra ballandıra anlatılan, göklere çıkarılan, batı medeniyetine bakınız. Biz ne zaman onlar gibi olacağız diye dizini döven, hayıflanan, kendi milletine bakıp onunla alay eden biz adam olmayız diyen insanlarımız belki bu şahit olduğumuz olaylar karşısında batı medeniyeti hayranlığından vaz geçerler. Yanlışımız olabilir eksiklerimiz olabilir bunun çözümü içimizdedir. Kültür alış verişleri her zaman her mekanda olabilir. Bu yeni moda diye kapılarımızı ardına açmayalım denildi ama bir takım çevreler kasıtlı olarak anlamak istemediler. Bu kasıtlı çevrelerin etkisinde kalan ne kadar gafilimiz oldu. Bu virüs işi bize ne olaylar gösterdi. İbret !!! ibret !!

Bir arkadaşım bir TV konuşması göndermiş. Olay ABD de cereyan ediyor. Spiker soruyor Yani siz bir Amerikalı on Iraklı’dan değerlidir mi? Demek istiyorsunuz cevap: Hayıııır yanlış anladınız bir Amerikalı bin Iraklıdan daha değerlidir.!!!

Almanya’da Virüsten ölenler çoğalınca yetkili tarafından açıklama yapılıyor. Merak etmeyin virüsten ölenlerin çoğu Afrikalı göçmenlerden ve Türklerden meydana geliyor deniliyor.
Fransa’da virüsle ilgili aşı çalışmaları belli bir aşamaya gelmiş. Fransız yetkili açıklama yapıyor. Bu aşıları Afrikalılar üzerinde deneyelim diyor. Kobay yerine rengi siyah diye Afrikalı. Medeniyetin demokrasinin beşiği

!!! Fransaya bakınız!!!!

Kanada da bakılmadığı, ilgilenilmediği için yaşlıların kaldığı bir yerde bir sürü insan ölmüş. Amerika’nın, İngiltere’nin, diğer medeni !!! ülkelerin Kanada’dan farkı var mi???
İki kilometreden ölü kokusu alan yırtıcı kuşlar bu şehirlerin üzerinde ne dönüp duruyor. Ölen kim? birkaç bakılmayan ihtiyar mı ? batı medeniyeti mi ?
Hani şairimiz diyor ya:

Ne dönüp duruyor havada kuşlar
Nerden çıktı bu cenaze ölen kim?
Evet ölen o nasıl olsa ölecek diyerek bakılmayan ihtiyarlar değil. Ölen Batı medeniyeti.!!!

Bu ülkelerin hepsinde iki hasta gelirse solunum cihazını gençe veriliyor, ihtiyar kendi haline bırakılıyor.
Batı dünyası ile bizim aramızda ki zihniyet farkını ortaya çıkaran Cenab-ı Hakka şükürler olsun. Bana ahir ömrümde batı medeniyetinin insana verdiği değeri ortaya koyan bu olayları gösteren Allah’a (C:C) ne kadar şükür etmeliyim bilemiyorum.

Bizim doktorumuza gelen hastalarla nasıl ilgilenildiği soruluyor. Cevap açık ve net. Yaşlılara öncelik veriyoruz. Gençlerin bünyesi daha güçlü olduğu için onların biraz beklemesinde sıkıntı olmadığından yaşlılara önce müdahale ediyoruz diyor.

Amerika da veya diğerlerinde her tıbbi müdahale için fahiş fiyatlar istenirken Türkiye’de her şey bedeva.
Ülkesine dönmek isteyen her Avrupalı uçak ücretini ödemek mecburiyetindeyken biz vatandaşlarımızı ücretsiz olarak ülkemize getirdik. Yurt dışından getirilen vatandaşlarımızın üç yüz bin den fazla olduğu söyleniyor. Hepsi hiçbir ekonomik hesap yapılmadan beş altı kişi için bile uçak kaldırmak suretiyle ülkemize getiriliyor. Planlı bir şekilde karantinaya alınıyor. Karantina da her türlü konfora sahip imkanlar içerisinde yediriyor içiriyor. Gerekiyorsa her türlü tibbi müdahalede bulunuyor. Bu hizmetlerin hiç biri için ücret alınmıyor.

Hiçbir ayrım yapmadan Müslüman mı? Hıristiyan mı? Demeden. Afrikalı mı ? Avrupalı mı ? demeden kırk dört ülkeye yardım eden Türkiye. Bir Türk olarak göğsüm kabarıyor.

Fransada bir Türk vatandaşı hastaneye yatırılıyor. Hastanede doğru dürüst bakım yok. Adam hem yaşlı hem de yabancı yani Türk. İlgi yok, solunum cihazı yok, yakınları sağlık bakanlımızla temasa geçiyor yardım istiyor. Ambulans uçağımız gidiyor, vatandaşımızı alıp geliyor. Hastamız Türkiye de bir hastanemizde Türk doktorlarının himayesinde, güvende. Bir Türk olarak gurur duyuyorum.
Aslında her şeyi Yunus Emre özetlemiş:

Bir kez gönül yıktın ise -
O kıldığın namaz değil -
Yetmiş iki millet dahi -
Elin yüzün yumaz değil.

Böyle söyleyen Derviş Yunus kimi kast ediyor.
Müslümanı mı?
Hıristiyanı mı?
Zengini mi?
Fakiri mi? Y
oksa Asyalı mı?
Avrupalı mı?
Afrikalı mı ?
murat edildi. Tabi’iki hiç biri değil. Avrupalının anlamakta güçlük çekeceği bir ifademiz daha var.

YARATILMIŞI HOŞ GÖRDÜK YARATANDAN ÖTÜRÜ

Aziz dostlar hiçbir şey eskisi gibi olmayacak birbirinden maske çalan batı medeniyeti ! iflas etti hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yeni bir dünya kurulacak Bu yeni dünya da İslam’ın varlığı daha çok hissedilecek Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Asya kıtasının varlığı daha çok hissedilecek. Elbette bu büyük değişimde Türk devletinin, Türk milletinin varlığı daha çok bilinecek. Bütün dünya Türk varlığını bir daha hissedecek. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Bardağın boş tarafına bakıpta öldük bittik diye içimizi kararmaya çalışanlara itibar etmeyin. Elbirliğiyle çalışacağız. İslamın faziletini yaşayalım ve yaşatalım.

Allahın (C:C) vadi var. Allah(CC) nurunu tamamlayacaktır kafirler istemeseler de.
Cenabı Hak cümlemizi Ramazan ayının feyiz ve bereketinden nasibdar kılsın. Her şeye rağmen ibretlerle dolu bu mübarek ayımız kutlu olsun. Ramazanın ilk cuması kutlu olsun.
Sağ selamet nice Ramazanlara. Nice Cumalara inşallah.
Analiz; Özer Ravanoğlu

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum