Türkiye'ye Yaklaşmakta olan büyük ambargo.?

Yaklaşmakta olan büyük ambargoların(ekonomik darbenin) habercisi olan açıklamalar: - NATO askeri komite başkanı Petr Pavel: Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasının sonuçları olur

Türkiye'ye Yaklaşmakta olan büyük ambargo.?
01 Kasım 2017 - 22:26
Yaklaşmakta olan büyük ambargoların(ekonomik darbenin) habercisi olan açıklamalar:

- NATO askeri komite başkanı Petr Pavel: Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasının sonuçları olur.
- ABD senato: S-400 üreten rus firmalarının kara listeye alınması onay sürecinde.
- NATO genel sekreteri Stoltenberg: S-400'ler Türkiye'nin ulusal kararıdır.
- Trump'ın sağ kolu Steve Bannon: ABD için Türkiye İran'dan, Katar ise Kuzey Kore'den daha tehlikelidir.

Açıklamaların anlamları:
S-400 sisteminin Türkiye'ye teslimatından önce kara listeye alınması, Türkiye'nin bir NATO ülkesi olması sebebiyle uygulanması planlanan yaptırımları meşrulaştırmaya yönelik bir adımdır. Bu yaptırımların uygulanacağı NATO askeri yetkilisi tarafından açık açık söylenirken, genel sekreteri tarafından da 'kelime oyunu' yapılarak, aslında Türkiye'nin bu kararının tüm ulusun kararı olarak adlandırılacağı, yani kısacası yaptırımlara dolaylı destek verileceği söylenmektedir.

Diğer taraftan ABD, Kuzey Kore tiyatrosu ile görünürde Afganistan, gerçekte Çin kuşatması ve bölge ülkelerine (Güney Kore, Japonya) silah satarak (haraç kesmesi) sağlanırken, İran tiyatrosuyla da özellikle Kuzey Irak'ta SDG'ye zemin hazırlanmakta, etnik ve mezhepsel çatışmaların temeli atılmaktadır. Dikkat edilirse, ABD her açıklamasında Kuzey Kore ve İran'a 'kuru sıkarken' esas yaptırımları Türkiye ve Katar'a uygulamakta, çok daha ağırları içinse hazırlıklarını hızlandırmaktadır.

Sonuç olarak özellikle 2018 yılı itibariyle gerek NATO/Avrupa, gerekse ABD tarafından çok ciddi yaptırımlar planlanmakta. Bunun için ilk etapda Katar'a tekrar bir operasyon çekilmesi kuvvetle muhtemel olmakla beraber, Kuzey Suriye'de SDG, Türkiye içerisinde DAEŞ üzerinden 'ekonomik darbe' desteklenecektir.

Tüm bu saldırılar karşısında bize düşen gündelik ekonomik çıkarları bir yana bırakarak, Devletimizin her ne olursa olsun yanında durmaktır. Vatan elden gittikten sonra(ki bu sadece işgal ile değil, kurtarıcı olarak pazarlanan harici güdümlü bir valinin başa geçirilmesiyle de oluyor), bugün hop oturup hop kalktığımız 3-5 kuruş zammın zerre önemi kalmıyor. Unutmayın ki devlet millettir ve bu devletin bekası milletin dirayeti ile mümkündür.

Hasan Basri Aydeniz / Ülke Postası

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum