Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği ''Endişeliyiz''?

ABD'nin Türkiye'ye vize kısıtlamasını kaldırmasının ardından Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden geldi. Endişeliyiz...

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği ''Endişeliyiz''?
28 Aralık 2017 - 18:48 - Güncelleme: 28 Aralık 2017 - 18:57

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden Açıklamada, "ABD'nin vatandaşlarımıza yönelik vize uygulamalarındaki kısıtlamaları kaldırarak, bugün itibarıyla eski düzene dönme kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde, tarafımızdan da ABD vatandaşlarına yönelik vize rejimindeki kısıtlamalar eş zamanlı olarak kaldırılmıştır.

ABD tarafının açıklamasında gündeme getirilen"Güvence verildi" iddiasına, "ABD'nin açıklamasında sözü edilen güvenceler bağlamında, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, yargı süreci devam eden dosyalarla ilgili olarak hükümetimizin herhangi bir güvence vermediğini, ülkemizdeki hiçbir temsilcilik görevlisinin kendi resmi görevinin icrası sebebiyle adli soruşturmaya tabi tutulmadığını vurgulamak isteriz.

Açıklamanın son bölümünde de ABD'de Türk vatandaşlarıyla ilgili süren davalara ilişkin de Türkiye'nin çok ciddi endişeleri devam etmektedir. Türk yetkililer, bu davaların tatmin edici bir şekilde çözüme ulaştırılması için Amerikalı muhataplarıyla görüşmeyi sürdürecektir."açıklamasın da bulundu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum