TEK ADAM MI ÇOK ADAM MI?

Yolda, sokakta, kahvede her nerede olsa çok bilmiş gibi atıp tutan cahiller 'Libya işini başımıza sardı, bir o kalmıştı' diye bağıra çağıra propaganda yapma komikliğindeler...

TEK ADAM MI ÇOK ADAM MI?
26 Aralık 2019 - 20:32
Özel Haber; Firuz Türker
Bunlar ezberden konuşur ya 'tek adam' falan diye.
Yolda, sokakta, kahvede her nerede olsa çok bilmiş gibi atıp tutan cahiller 'Libya işini başımıza sardı, bir o kalmıştı' diye bağıra çağıra propaganda yapma komikliğindeler.
İşin esası nasıl; bakın bu işin mimarı, fikir babası Tümamiral Dr. Cihat Yaycı nasıl anlatıyor.

“Libya meselesi siyaset üstü bir mesele, milli menfaat meselesidir”
“Biz bugüne kadar Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından yapılan girişimlere ve imzaladığı anlaşmalara karşı çıkan reaktif bir ülke konumundaydık”
“Ülkeler 3 kısımdan oluşur. Kara ülkesi, deniz ülkesi, hava ülkesi. Mavi Vatan da ülkemizin bir parçasıdır. Bu anlaşma ile Türkiye’nin 4’te 1’i kadar bir alan ülkemize katılmıştır… Burası bize anamızın ak sütü kadar helaldir… Avrupa Birliği’nin Sevilla Üniversitesi’ne yaptırdığı ve Türkiye’nin haklarını yok sayan haritaya göre bize verilen alan 41 bin km2, aslında sahip olmamız gereken alan ise 189 bin km2. Yani 148 bin km2 vatan toprağını bizden almak istediler”
“Bizden önce Yunanistan Mısır ile bir anlaşma imzalamış olsaydı, o zaman bizim Libya ile bağımız kesilirdi. Ve eğer Yunanistan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile bir anlaşma imzalamış olsaydı o zaman da AB’nin ortaya koyduğu harita gerçekleşmiş olurdu. Bizim ön almamız ve hızlanmamız lazımdı.”
“Biz ilgili bürokratlar bu çalışmaları yaptık ama yaptığımız çalışmaları teşvik eden ve ilk kez haritalarla kamuoyuna duyuran ve bunu Cumhurbaşkanımıza anlatan Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar’a müteşekkiriz. Tabi bunun riskini alan ve hayata geçirilmesini sağlayan ve sonuna kadar da savunan da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.”


Türkiye'nin son yıllarda her konuda hızlı ilerlemeler kaydetmesinin arkasında dev bir kadro vardır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bu kadroların arkasında dirayetle duran, onları yüreklendiren, kendilerine güvenlerinin artmasını sağlayan siyasi iradedir.
Özel Haber; Firuz Türker
Yazarın Diğer Yazıları>>>

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum