Tarih bize hep yalan söyledi?

Çerkez Ethem, Mekteplerde biz onu ne belledik? "Vatan haini" Hele adında birde "Çerkez" kelimesi geçiyor ya bütün Çerkez'leri hain belledik, Onlara hep kuşkulu gözlerle baktık, halbuki gerçek tam tersiymiş...

Tarih bize hep yalan söyledi?
05 Ocak 2018 - 16:36

Çerkez Ethem, Mekteplerde biz onu ne belledik? "Vatan haini" Hele adında birde "Çerkez" kelimesi geçiyor ya bütün Çerkez'leri hain belledik, Onlara hep kuşkulu gözlerle baktık, halbuki gerçek tam tersiymiş.

Hep şunu istedim.Çerkez Ethem'in bir filmi yapılsın.Ya da bir dizisi çekilsin.Çerkez Ethem'in hayatı, 20 dizilik bir film yapar.Çerkez Ethem dahil Hiçbir Çerkez, vatan'ına ihanet etmemiştir.Ahmet Anzavur dahi buna dahildir.

Ahmet Anzavur, her ne yaptı ise, Devlet'ine sadakatından dolayı yapmıştır, Kurtuluş Savaşı arifesi'nde Devlet, kabak gibi iki'ye bölünmüş gerçek devlet, Legal devlet, İstanbul'da Ankara Hükümeti'nin ne olduğu, ne olacağı belli değil, Kurtuluş Savaşı arifesi'nde İstanbul Hükümeti taraftarı olanlara, asla hain demem ben.

15 Temmuz'da biz Devlet'in tarafında olduk Olaki darbeciler başarılı olaydı, adımız ne olacaktı?

Elbetteki "Vatan haini"

Darbe sever, postal yalayıcı taifesi de, vatansever olmuş olacaktı Hadise aynen budur.

Ankara'da bir meclis kurulup Milli Ordu oluşturuluncaya kadar Ankara Hükümeti'nin elinde, düşman'a taş atacak dahi adam yok, Ülke'nin neresinde ayaklanma olsa, Çerkez Ethem ve Süvari Milis Birliği imdada koşuyor, Adapazarı-Düzce isyanını da Çerkez Ethem bastırıyor, Yozgat'ta Çapanoğulları isyanını da Çerkez Ethem bastırıyor, Çerkez Ethem, aynı zamanda, Batı Anadolu'da ilerleyen Yunan Kuvvetlerine de vur-kaç taktiği ile zayiatlar verdiriyor, Bu mu vatan hainliği?

Kurtuluş mücadelesinde bakınız Mustafa Kemal'in yanındaki subaylara, Hamidiye Kahramana'ı Hüseyin Rauf Orbay, Abhaz kökenli, Ali Fuat Paşa, Refet Bele gibi kahramanlar, Çerkez kökenli, Senin Fevzi Çakmak'ın, Senin İsmet Paşa'n, Ankara'ya zorla, tehditle gelmiştir, Yalvar yakar gelmiştir, En son gelmişlerdir.

Kahramanlar, egosu yüksek insanlardır, Çerkez Ethemin'de kazandığı başarılar dolayısı ile, egosu yüksektir, Ethem'i idare edemeyenlerin ayıbıdır mesele, En büyük suç, İsmet Paşa'nındır.

Bu millet'in vicdanında, Çerkez Ethem, vatan hain'i değildir.

Son günlerde Medine Fatihi Fahreddin Paşa gündemde, Kimse bilmez Fahreddin Paşa Cumhuriyet kurulduktan sonra, Afganistan'a sürgün gönderilmiştir, Ali Fuat Paşa, Moskova'ya sürgün gitmiştir, Hamidiye kahramanı Hüseyin Rauf Orbay, İngiltere'ye sürgün gitmiştir, Kazım Karabekir Paşa, İzmir'de tam asılacakken Ordu ayaklanmış Atatürk, İzmir'den Çeşmeye geçmiş Niye geçtiği bilinmiyor, Devreye İnönü giriyor, Asılmaktan kurtuluyor, ömrünün sonuna kadar, evinde göz hapsinde tutuluyor, Yalandan kahramanlar, Yalandan hainler ürettik, Yalanların üzerinde tepinip, duruyoruz.

Ethem benim kahramanımdır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum