Süleyman Soylu Görevini Bıraktı?

içişleri bakanı Süleyman soylu, sokağa çıkma yasağı ile ilgili aldığı tepkiler nedeniyle görevimi bırakıyorum dedi...

Süleyman Soylu Görevini Bıraktı?
12 Nisan 2020 - 21:25 - Güncelleme: 12 Nisan 2020 - 22:59
Süleyman soylunun açıklamasından sonra tüm gözler cumhur başkanlığına çevrildi, istifa kararının cumhurbaşkanlığının bilgisi dışında yapıldığı söyleniyor istifanın kabül edilmeme ihtimalinin yüksek olduğu bilgileri geliyor, Başkan Erdoğan istifayı geri çevirebilir. Cumhur başkanı istifayı kabul ederse İçişleri Bakanlığına kimin getirileceğide merak konusu.

Ayrıca twitter üzerinden Soylunun istifasını kabül etmeyen halk tag oluşturarak Süyleyman Soylunun görevine dön çağrıları yapılıyor.

Süleyman Soylu İstifa Etti

İşte soylunun istifa açıklaması

Süleyman Soylu'yu istifaya götüren ne oldu?


Bilindiği üzere cuma akşamı saat 21:00 da KoronaVirüs tedbirleri kapsamında 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi, Sokağa çıkma yasağı duylunca bazı insanların panikleyerek alişveriş yapmak için sokağa dökülmeleri ve marketlerin kapısında, Frınlarda, benzin istasyonlarında,  uzun kuyrukların oluşması, soyluya tepkilere sebebiyet vermişti.

Siyasi olarak düşünmek gerekirse; Eğer bu Erdoğan'in bilgisi dahilinde alınmamış bir karar ise, Cumhurbaşkanı "onay" vermeyebilir. Sayın Suleyman Soylu'nun bu hamlesi kendini güçlendirmek için bir test manevrasına dönüşebilir. Böylece kendini eleştiren muhalefetide bir nebze susturabilir.

Son alınan bilgiye göre; istifanın cumhur başkanı erdoğanın bilgisi dahilinde alındığı hakkında kulis konuşmaları olduğu dahilinde, Ankara Kulislerinde konuşlan bu bilgi henüz teyit edilmedi. Cumhur Başkanlığında açıklama bekleniyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cuma günü katıldığı her kanalda talimatın Erdoğan'dan geldiğini söylemişti.




Ayrıntılar geliyor...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum