Türkiye-Mısır-İran-Suud Blok 3

Ortadoguda istenmedigini Astana sürecinde defalarca kendisine dolaylı yönden anlatan Rusya-Türkiye-İran hatta yer yer Diplomatik krizlerde de bunu vurgulandıgına şahit olan Amerikanın

Türkiye-Mısır-İran-Suud Blok 3
11 Kasım 2017 - 23:17
Ortadoguda istenmedigini Astana sürecinde defalarca kendisine dolaylı yönden anlatan Rusya-Türkiye-İran hatta yer yer Diplomatik krizlerde de bunu vurgulandıgına şahit olan Amerikanın . Tamda gardı düştü dedigimiz sırada,imdadına Suud yetişti ve ABD yi tekrar Ortadoguya çekmeye kısmen başardı . İranın Lazkiyeye kadar inme hamlesinin Barzani referandumunun ardından Barzaninin istifasıyla bertaraf edilmesi sonucunda kaybeden Rusya olsada çok kaybeden ABD-İsrail olmuştur . Canları ciddi anlamda sıkılmıştır . Belki de yeniden hatta acilen BİLDERBERG masası etrafında toplanmış plan kuruyorlardır .
Belki ABD-İsrail destekli Suudun,Lübnana yapılan operasyon kararı da bu masada alınmış olabilir .
Peş peşe gelen istifa,darbe,kaos ortamlarından anlamalıyız ki;Ortadogu devletlerinin yönetimlerini istikrarsızlaştırıp müdahaleye açık hale getirme çabalarını görüyoruz .
Acilen bir Pakt kurup sorunu Ortadogu ülkelerinin çözümü üstlenmesi lazım . Rusyada dahil olmamalı bu Pakta ABD de . Onlar dahil olursa Ortadogudaki soruna yarın öteki gün isteseniz de kurtulamazsınız . Suriye en açık örnegimiz olsun bizim .
Kendi içimizde sorunu giderebiliriz . Çözüm savaş degil . Çözüm biraz sakin kafayla düşünmek . Ortadogunun 3-4 sene savaşmamaya ihtiyacı var . Çocukların korkmamaya . Bunu saglayacak güçteyiz . ABD diplomasisini tanımayıp içimize kapanabiliriz .
Bugün Suudu destekleyen ABD yarın Suud 5e 6ya bolünürken kâr elde etmeyi planlayacak kadar omurgasızdır .
Bu yüzden bu vahşi sömürü düzenler dünyayı terk etmeli .
Vahşi Kapitalizm .
Vahşi Emperyalizm .
Bu blokların kalkması lazım artık . Sözde insanların yaşaması için oluşan kurum olan BM ise insanları yaşatacak çözümler bulana kadar dünya ekseninden kaymalıdır .
Lübnanda başlayan kıvılcım sadece orda kalmayacaktır .
Herkes yanacaktır bu ateşte .
Ateşi söndürmenin gayretinde olanlar müstesna .
Onların ise "Duracakları yer önemli ..."


Yakup Erdem/Ülke Postası

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum