Ne İçiyorsunuz Lan Siz.?

Yıllar öncesi, ülkenin insanları çok mutlu mesut yaşarlardı

Ne İçiyorsunuz Lan Siz.?
14 Kasım 2017 - 19:00
Yıllar öncesi, ülkenin insanları çok mutlu mesut yaşarlardı. Öyle ki, altında mercedes, saray gibi evleri vardı. Hiç çalışmazlar, çok kazanırlardı. Sevincinden heykel yapardı, bir zurna çaldın mı sevinçle koşup puta falan tapmazlardı.

Halk sağlıklı yaşam için erken kalkıp hastane de sıra beklerdi. Üniversiteden çıkan dahiler, vatana çalışırdı. Uçak tank helikopter en iyi arabalar bizde üretilirdi. O kadar adaletliydiki yönetenler, kılık kıyafete karışmazlardı, müslümanlar ezilmesin diye ekstra kanun koyarlardı, asker anası üzülmesin diye tel örgüden içeri almazlardı. Her şey tıkırında gitsin diye, devleti yönetenler birbirine kitap atardı.

Durumdan memnun olan millet altta kalmamak için yazar kasa atardı. Öyle iyi niyetliydiki yönetenler develasyon olmasın diye gece merkez bankasını açtırıp kasaya dolar koyarlardı. Siyasiler dini kullanmazdı hiç, ali fadime nurseli ehli sünnetti hep. Hükümetler Avrupaya Amerikaya İsrail'e rest çekerdi hep, ülkenin kasası dolup taşıyordu, İMF ye borç verirdik hep. Ülke de banka çoğaldı diye bazılarını kapatırdı hükümet, halkın alacağını devlet iki katı öderdi, key diye keser koy diye dolaşırdık hep.

Benzin sudan ucuzdu, arabayı bile petrolle yıkardık hep. Ne yollar ne tüneller yaptılar, ülkenin her yerine temeller attılar, yan gelip ne güzel de yattılar. Teknolojide zirvedeydik, her gün uzaya gider gelirdik. İşsizlikte neymiş bolluktan çalışmıyordu millet. Petrol kuyuları çok gelirdi, israf olmasın diye civa döküp kapatırdık, madenleri çıkarır, sömürgemiz olan Avrupa çalışsın diye onlara verirdik.

Herkes adaletli herkes eşitti, kimse kimsenin kıyafetine karışmaz idi. Millet birlik beraberlik içindeydi hep, sağ sol alevi kürt bölücülükte neymiş, hakimler adaletliydi, bir sağdan bir soldan asardı, yaşı küçükse büyültür, öyle asardı, adaletin topuzunu hiç kaçırmazlardı. Zenginlerimiz çok vatanseverdi, devlet biraz nakite sıkıştımı koşup hemen verirlerdi, geriye de hiç istemezlerdi.

Terör de neymiş hiç yoktu zaten, devlet kurumları hep takip ederdi, yorulmasın millet diye Hakkariden giren mal, İstanbuldan uçakla giderdi. Çalışmalar çok yoğun olunca olağanüstü hal ilan ederlerdi. Çift maaşta neymiş istemezlerdi. Ülke çok iyi korunurdu, dağda itler çakallar açlıktan bize saldırsa jetler helikopterler üç saat sonra muazzam müdahale ederdi hep.

Hiç unutmam bir hafta eşeklerle dağın zirvesine uçaksavar taşımış itler, görmüş bizimkiler, komutanım bu görüntüler basına sızarsa işimiz biter, diyen bir kaç kişiye yasalar ne hızlı işlerdi, hainlerin anında üzerine binerlerdi. Öyle muhteşem, öyle adaletle yönetilirdik.

Diktatörlükte neymiş, sosyal demokrat hep halkçıydı bunlar, karşılarına aday çıktımı, saygıyla karşılarlar, hatta taze aday yorulmasın diye, sema pişkinsüt, kocası ve oğlunu kongreden tekme tokat kovarlardı. Bir de halkın sosyal hakkını savunurlar, halk için millet için diktatörlüğe karşıydı bunlar.
Sonra Reis geldi.
Ülke per perişan oldu. Ne adalet bıraktı, ne hukuk, kazan benim dedi, çöktü devletin başına, üretmiyor ülke, ekonomi battı,........... vs aynen böyle yazıyorlar.
Hişşşttt ne içiyonuz lan siz.?
Ulan, Reis, size aklının zekatının milyon da birini verse, beyniniz taşıyamaz parçalanır, kalkmışlar Reisi eleştiriyolar.
Devlet, itinide atınıda tanır. Zamanı geldiğinde itini bağlamasını, atınıda nallamasını bilir.
Bekleyin!!!!! Bizi...
Murat Gökmen / Ülke Postası

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum