İYİ PARTİ.?

Yeni bir parti neden kurulur? Sosyal bir boşluğu kapatmak için değil mi? Engin Ardıç bu günkü yazısında işte bunu işlemiş

İYİ PARTİ.?
27 Ekim 2017 - 02:43
Yeni bir parti neden kurulur? Sosyal bir boşluğu kapatmak için değil mi? Engin Ardıç bu günkü yazısında işte bunu işlemiş. Ve soruyor; 'Sen bu partiyi niye kurdun hanım?'

AK parti Kabaca %50 alıyor. CHP 25, MHP 15, HDP de 10. Şimdi bu oranlardan birer ikişer kırpın onları da BBP, Saadet gibi partilere kaydırın. Sosyal boşluk yok. Seçime katılım oranı da yüksek. Hani 'küskün seçmen' kesimi de var sayılamaz. Bu sana, bu sana peki ne kaldı Meral hanıma?

Sosyal boşluk yok ama 'sosyolojik boşluk' var. Bizde bir kesim şu Erdoğan'ı bir türlü geriletemiyoruz diye histerik krizler içinde. Sadece bizde olsa iyi, Batıda da bir saplantıya dönüştü bu. Biden, Can Dündar'ın oğlunun kulağına fısıldıyor; 'bu Erdoğan bizi dinlemiyor, senin baban çok cesur adam'. Yani ara gazı gibi. Öte yandan Merkel, AB üyelerinin önüne 'müzakereleri donduralım'ı koyuyor. Rasmussen ''Erdoğan'la AB ye 'nah' girersiniz'' diye hopluyor. Bizdeki o terazisi Erdoğan takıntısıyla bozulmuş kesim de 'ya Allah Bismillah' hesabı Erdoğan'ın üzerine yürümeye gayret ediyor. Lakin duvara toslayıp toslayıp yeniden başa dönüyor.

Neden?


Zorları ne?


Erdoğan diktatör ya. Ülkeyi 'kamplara bölüyor' ya, çatışma çıkarıyor, sağa sola savaş açıyor ya. Bunlar da 'demokrasi aşığı'; Özal gibi iki ellerini birleştirip sallıyorlar; herkese barış gülü atıyorlar... Türkiye halkı da 'koyun' ya. Bunlar elit, Türkiye'ye bir çeki düzen vermek istiyorlar. Türkiye halkı ile bir dertleri yok. Varsa yoksa Erdoğan. Onun için Erdoğan'ı devirmeleri gerek. Önce Malezya'ya kaçıracak sonra geri getirip yargılayacaklar. O kadar. Türkiye halkıyla bundan sonra dertleri var. Gelsin eski manipülasyon, alavere dalavere dönemi. Ama bir türlü olmuyor; neden?

Çünkü TV lerde ne zaman halktan biri ile konuşulduğunu görsem o kişi, (kadın ya da erkek)'Allah Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin' diyor. İşte tılsım burda. Tabi CNN TÜRK' de yok böyle 'muzır' şeyler. Orada 'Erdoğan nasıl devrilir' tartışılıyor. Bir HDP ye umut bağlanıyor, şimdi de Meral hanıma. İşte Meral hanımın partisi bu boşluğu doldurmaya aday. İyi de oyları kimden alacak?

CHP den umutlar çoktan kesilmiş. Çünkü bu parti politika üreten bir parti değil. Erdoğan düşmanlığı üzerine biraz nostalji, biraz da hamaset, Atam sen kal da ben yatam; laiklik filan sosu döküp yesin diye milletin önüne koyuyor. Haksızlık etmeyeyim, az buz değil, bu yemeği yiyen %25 var. Ellerinde Sözcü; onun tavsiyesine uyup beyinlerini yanlarına alıp gidiyorlar sandığa. Başka zaman nerede bıraktıklarını bilemem, Sözcüye sorun.
Meral hanım bu konjonktürde nasıl konuşlanacak? Bu proje AK Partiden oy çalma, onu zayıflatma ve iktidardan düşürme stratejisi olduğuna göre yeni 'umudumuz' Meral hamım. Peşine bütün 'mutsuzları' takıp Kayı boyunun işaretine benzettiği partisinin logosuyla sancağı burçlara dikecek evvel Allah.

İyİ de... 'Allah Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin' diyen önemli bir kitle varken nasıl olacak bu iş? Hadi CHP içindeki Demirel kontenjanlarını aldın. MHP den ayrılmış happyness ekibi de kendine kattın. FETÖ cüsünü de peşine taktın. Saadeti, Büyük Birliği, HDP si ise iğneli fıçı. Gelirlerse ayrı konu da alsan mı almasan mı? Bu kadar çeşit aşurede yok.

İşin mühim tarafı AK Partiyi çözmek. Küskünler müskünler falan da kim katılacak size Abdullah Gül mü? Arınç mı, Davutoğlu mu, Gökçek mi? Hadi bunları da o aşure kazanına attınız diyelim. Peki 'Allah Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin' ciler ne olacak? Yani bu kadar olmaz bir araya gelse bile Doğan Medyanın hayali gerçek olmaz. Hay Allah 'İyİ' liğinizi versin...

Firuz Türker / Ülke Postası

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum