Bursa'yı Ak Parti'nin elinden alacağız!

Binnur Günay / Ülke Postası Ak parti Bursa teşkilat yapılanmasının 2019'da gerçekleşmesi planlanan seçimlere hazırlanması adına Reis'in tasarrufları doğrultusunda önemli adımlar atıld

Bursa'yı Ak Parti'nin elinden alacağız!
12 Kasım 2017 - 16:52
Binnur Günay / Ülke Postası

Ak parti Bursa teşkilat yapılanmasının 2019'da gerçekleşmesi planlanan seçimlere hazırlanması adına Reis'in tasarrufları doğrultusunda önemli adımlar atıldı. Bursa için iki önemli aktörün İnegöl'den seçilmesi yeni dönemde hamlelerin farklı kombinasyonlar üzerinden daha ciddi karşılıklarla ve sistematik bir süreci kapsayacağı çok açık.
Reis için Bursa her zaman önemliydi. Şimdi kanaatimce daha önemli hale geldi diye düşünüyorum. Zira Bursa'nın Türk siyasi hayatındaki belirleyiciliği ortada bu başka bir araştırma konusu.

2019 seçimleri için Bursa teşkilatlarındaki tasfiye süreci Bursa'daki inisiyatifin güçlendirilmesi olduğu kadar ortaya çıkan zaafiyetinde giderilmesini gündeme getirdi diye düşünüyorum.

Özellikle Hakan Çavuşoğlu üzerinden şekillenen İnegöllüler ağırlığına ayrı bir parantez açmakta fayda var.
Hal böyleyken Kemal Kılıçdaroğlu'nun da başta İnegöl olmak üzere en az 9 belediyelik istediği konuyla ilgili olarakta CHP il başkanına gerekli desteğin verileceği, ne yapıp edip belediyelerin 2019'da alınmasını ifade etmesi dikkat çekici geldi bana.

Hatta Kemal Kılıçdaroğlu'nun son Bursa ziyaretinde ifadesini bulan açıklaması önemli. Diyor ki Kılıçdaroğlu, "2019 da Bursa'yı Ak Parti'nin elinden alacağız!"
Ciddi bir tez ve özgüven açıklaması.
Peki Kemal Kılıçdaroğlu neye güvenerek Bursa'yı istiyor bilmek lazım.
15 Temmuz öncesi Fetö elebaşını Bursa'ya getirip "malikane" sözü veren hatta yer ve yapımı için önemli çabaları olan aktörlerin çalışmalarına mı, yoksa hükümet kanadında önemli aktörleri olan Bursalı milletvekilleri ve bakanların zaafiyetinden mi faydalanacak ayrı bir araştırma konusu.

Bursa için dağların Maral'ının da ayrı bir önem verdiği biliniyor.
Eski MHP'li il ve ilçe başkanı Hasan Toktaş'a "Bursa'yı istiyorum" tembihine Toktaş'ın karşılığı oldukça net olmuş. Partiye teveccüh üst düzeyde oldukça umutluyum diyormuş. Biri 2019 seçimleri için "Ahlat"ı hareket başlangıcı yaparken, Kemal Kılıçdaroğlu'da seçim startını Bursa'dan verip Bursayı hedeflemeleri elbette tesadüf değil.

Atatürk caddesinde yeni çalışma ofisi açan Altepe'nin bu meal de epey konukları olduğu biliniyor. Fikir alan, akıl danışanları var...

Yeni seçim dönemine dair tüyoları bilmek isteyenler var tabiki.
Şu gerçek ki Fetö'nün önemli harekât üssü Bursa için muhalefet önemli projeler peşinde.
Bursa alınırsa "psikolojik sınır" aşılır. Özgüven eşiği kırılır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için önemli bir sonuç elde edilir.
O zaman şunu söyleyebiliriz.
Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalafet partilerinin ana hedefi Bursa belediyelerinde alınacak sonuç cumhurbaşkanlığı, başkanlık seçimi için önemli. Değilse belediyecilikte bekledikleri bir şey olmasa gerek.
Ak partiden kopmuş, küskün ve ikna edilecek her seçmen, muhalefeti hedeflerine daha da yaklaştıracak.
Buna katkı verecek kriptolar da elbette boş durmayacak.
Bursa'daki satışların, ihanet edecek aktörlerin kimler üzerinden şekilleneceğini göreceğiz.
Unutmadan, Bülent Arınç'ın Bursa için özel çalışmalarının kimin hayrına olacağını da yakın zamanda anlamamız mümkün olacak. Bursa'da seçimlerde belirleyici rol üstlenecek!
Kemal Kılıçdaroğlu'na güvence verenlerin bir bildiği var muhakkak...

Binnur Günay / Ülke Postası

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum