Saadettin Köpek nasıl ve ne zaman öldü?

Diriliş Ertuğrul 112 bölümde aslıhan hatunun bıçak darbeleri ile yaralanan Saadettin Köpek öldü mü...

Saadettin Köpek nasıl ve ne zaman öldü?
29 Mart 2018 - 00:30 - Güncelleme: 29 Mart 2018 - 01:27

Diriliş Ertuğrul 112 bölümünü izleyenler müthiş bir heyecan yaşadı, Turgut beyin hatunu Aslıhan hatun, obası ve Ertuğrul beyin başına gelenlerden kendisini suçlu tutarak saraya Saadettin Köpek'i öldürmek için gizlice obasından kaçar ve saray'da Saadettin Köpek'ğin yanına gider. konuşma sırasında Saadettin Köpeğin bir anlık dalgınlığından yararlanarak 4 bıçak darbesi vurur. lakin dizinin sonu olduğu için öldümü yoksa ağır yaralandı mı asıl merak konusu bu.

Peki Tarihte Saadettin Köpek nasıl ve ne şekilde öldürüldü?

Sultan tarafından Kubadabad Sarayı'na davet edilen Saadettin Köpek, eğlence ve ziyafetin en doruk noktasına ulaştığı anda Hüsameddin Karaca tarafından ani bir hamleyle öldürülmek istendi ama başarılı olunamadı. Tam bu esnada bulunan Emir-i Âlem Togan'ın ani kılıç darbesiyle yere serilen vezir Saadettin Köpek, yaralı bir şekilde kaçmaya çalıştı ancak yakalanarak ibretlik bir şekilde öldürüldü. Bununla da yetinilmeyerek geçmişte yaptığı zulümlerin bir karşılığıymış gibi cesedi Kubadabad Sarayının burcuna asıldı ve günlerce orada bırakılarak ibret için halka gösterildi. Saadettin Köpek Tarihte bu şekilde lakin dizide ne şekilde olacak bunu izleyip göreceğiz.

Diriliş Ertuğrul 113 bölüm Fragmanı Yayınlandı

Yayınlanan Fragmanda bir cenaze olduğu görüldü bu cenaze bize şunu gösteriyor Aslıhan Hatun öldü ve tüm kayı ve cavdar obası intikam yemini etti

Diriliş Ertuğrul'da Aslıhan Hatun Nasıl Öldü?

Tarihte cavdar obasında Aslıhan hatunla ilgili bir kaynak yok, Aslıhan hatunun ne şekilde öldüğünü Diriliş Ertuğrul 113 bölümü izleyerek göreceğiz.

Ülke Postası Deşifre Haber

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum