ÖSYM duyurdu! KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS 2021 sonuç tarihi hangi gün?

2021 KPSS sonuçları ÖSYM sonuç sorgulama sayfası üzerinden ilan edilecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav takviminde sonuçların hangi tarihte açıklanacağını belirtmişti. Peki, KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak, genel kültür genel yetenek, ÖABT ve alan bilgisi sonuç tarihi ne zaman?

ÖSYM duyurdu! KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS 2021 sonuç tarihi hangi gün?
13 Eylül 2021 - 20:05
KPSS sonuç tarihi için geri sayım sürerken sınava katılan binlerce adaylar ÖSYM’den gelecek sonuç açıklamasını beklemeye başladı. Kurum sınav takvimi üzerinden sonuçlara ilişkin detayları aktarmıştı. İşte adayların bilmesi gerekenler…

ÖSYM 2021 KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?  


Genel Kültür – Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, ÖABT ve Alan Bilgisi sınav sonuçları 16 Eylül 2021 tarihinde erişime açılacak. Adaylar sonuçları ÖSYM’nin sonuç sorgulama sayfası olan “sonuc.osym.gov.tr” adresinden sisteme giriş yaparak görüntüleyebilecekler. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte de itiraz süreci başlayacak. Sonuçların hatalı olduğunu düşünen adaylar ÖSYM’nin belirttiği şekilde itirazlarını gerçekleştirebilecekler.

ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ...


Daha sonra da adayların mülakat süreci başlayacak yani sözlü sınavlar yapılacak. Sözlü sınavların da tamamlanmasının ardından adayların tercih işlemlerinde kullanabilecekleri net sıralamaları şekillenmiş olacak. Kısa süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 bin öğretmen ataması daha yapılacağını duyurdu. Adayların puanlarının bu atamalara yetişip yetişmeyeceği ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum