Okullar ne zaman kapanacak? MEB 2021 takvimi! Yazın okulların açık olması...

2020-2021 eğitim yılında okullarda hem yüz yüze eğitim hem de uzaktan eğitim aynı anda veriliyor. Ortaokul 8 ve 12. sınıflar ders sıralarına kavuşurken diğer kademeler evlerinden uzaktan eğitim alıyor. Milli Eğitim Bakanlığının dönem başında yayınladığı takvimde sarkmalar olurken öğrenci ve veliler okullar ne zaman kapanacak? sorusuna cevap arıyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk dönemin Temmuz ayında sona ereceğini duyurdu…

Okullar ne zaman kapanacak? MEB 2021 takvimi! Yazın okulların açık olması...
21 Mayıs 2021 - 19:29

17 Mayıs sonrası  yüz yüze eğitim kısıtlı imkanlarla olsada yapılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı resmi ve özel, örgün tüm eğitim kurumlarında 8 ve 12. sınıfların destekleme, yetiştirme ve takviye kurslarının yüz yüze eğitime geçtiğini duyurdu. Bu sınıfların dışında kalan İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri EBA ile uzaktan eğitime devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı pandemi nedeniyle bu yıl dönem başında yapılması planlanan ikinci ara tatili, yarıyıl tatiline eklemişti. Takvimde yaşanan değişiklikler sonrası öğrenciler ve veliler kafa karışıklığı yaşadı. Yazın okullarda telafi vb. eğitim verilip verilmemesi gündeme taşındı. MEB Bakanı Ziya Selçuk okulların kapanma tarihini katıldığı canlı yayında açıkladı. Peki okullar ne zaman kapanacak? İşte 2020-2021 dönemin sona ereceği tarih…

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı canlı yayında okulların 2 Temmuz tarihinde kapanacağını duyurdu. 31 Ağustos’ta başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılı Temmuz ayının ikinci gününde sona erecek. MEB Bakanlığı öğrencilere basılı karne verilmesini hedeflerken pandemi nedeniyle  her ihtimale karşı dijital karnelerde hazır olacak.

 

MEB Bakanı Ziya Selçuk açıklamasının devamında "Yazın dileyen veliler çocuklarının matematik kampı, kursu ya da yaz okulları ya da televizyondaki destek çalışmaları ve EBA internetteki aktivitelerle desteklenmesi konusunda yüzlerce etkinlik görecekler." ifadelerini kullandı.

1 Haziran’da Yeniden Değerlendirilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, tam kapanmanın ardından yaptığı açıklamada 17 Mayıs tarihinden itibaren okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilere eğitim veren okul ve sınıflar, rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12’nci sınıfların destekleme ve yetiştirme((takviye) kurslarında yüz yüze eğitime başlanacağını açıkladı. 1 Haziran tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı, vaka sayıları, salgının gidişatına göre okullar için tekrar değerlendirme yapacak. Bu değerlendirme neticesinde yüz yüze eğitime geçilmesi veya uzaktan eğitimin sürdürülmesine ilişkin karar alınacak.

MEB’den Sınav Açıklaması Geldi!

Milli Eğitim Bakanlığı, salgın tedbirlerini dikkate alarak ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin 2. dönem sınavlarına ilişkin düzenleme yaptı. 1,2,3. sınıf öğrencileri, birinci dönemde olduğu gibi yüz yüze eğitim, canlı ders yayınlarını takip ve derslerine olan ilgisine göre öğretmenler tarafından değerlendirilecek.  4. sınıf öğrencileri ise ikinci dönem derslerinin sınavsız veya sınavla değerlendirilmesi için başvuru yapabilecek. Öğrencilerin tercihlerine göre dönem sonu ortalaması şekillenecek. 

 

Ortaokul kademelerinde ölçme ve değerlendirme işlemleri tercihe bırakıldı. Ortaokul 5,6,7. sınıf öğrencileri ikinci dönem yüz yüze sınavlara katılabilecek. Girmiş oldukları sınavların puanları yükseltmek için ayrıca öğrencilere hak tanınacak. Sınava katılmak istemeyenler için 1. dönem notları geçerli olacak. Bu durumlardan hangisinin tercih edildiği 26 Mayıs tarihine kadar yazılı veya e-posta olarak okullara bildirilecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum