New York Times muhabiri Türkiye'ye alınmadı?

ABD merkezli New York Times gazetesinin muhabiri Rod Nordland'ın Türkiye'ye alınmadı. Türkiye'nin ne kadar kötü bir salgın dönemi geçirdiği üzerine yayınlar yapacaklardı.

New York Times muhabiri Türkiye'ye alınmadı?
25 Nisan 2020 - 23:48
Analiz Firüz Türker
The New York Times ve BBC Türkiye'ye muhabir göndermiş. Bu kurumlar başta olmak üzere hemen bütün batı basını Türkiye'nin ne kadar kötü bir salgın dönemi geçirdiği üzerine yayınlar yapmışlardı. Biz de bunu 'Türkiye düşmanlığına' yormuş, kızmıştık hep.

Bu sefer öyle olmadı.

Hastanelerimizi gezdiler; tedavileri gözlemlediler; doktorlarımızla konuştular; DSÖ ile olan bağlantınızı, ona verdiğimiz kayıtları incelediler.

On üzerinden on değilse bile yüksek not verdiler ki gazetelerine geçtikleri haberlerde ülkemizden ve mücadelemizden övgüyle söz ettiler. Dahası batı ülkeleri yönetimlerine bizi örnek almalarını salık verdiler.
Bunlar yabancı muhabirlerdi.

Daha önce bu ve diğer yayın organlarının Türkiye temsilcileri geçiyordu haberleri ve bizi çileden çıkarıyorlardı. Çünkü hep yalan, hep çarpıtma, hep ülkemiz hakkında kötü haberler görüyorduk. Halbuki öyle değildi durum ve bu muhabirlerin geldiği iyi oldu; gerçeği gözleriyle gördüler.
O haberleri geçenler güya 'Türk' idi. Bu sefer haberleri yabanlar yabancı.
Şu mübarek günlerde beddua etmek istemedim. Allah'a havale ettim.

Bu bir takım insanlar neden Türkiye'ye kötülük etmekten keyif alıyor. Sadece ülke dışına kötü tanıtmaya çalışmakla kalmıyor, ülke içinde de bu kötülüğe şevkle sarılanlar var.

Hasta ruhlular; bizi batırıp bizden daha iyi durumda olmayan ülkeleri göklere çıkarıyorlar.
Ruhları şeytana satılmış.....

ABD merkezli New York Times'te yapılan habere göre;
"İlk defa muhabirimiz Türkiye'ye alınmadı"

''Gazetedeki habere göre Nordland havalimanına indikten sonra polis "İçişleri Bakanlığı'nın listesindesiniz" diyerek ülkeye girişini engelledi ve kendisini bir sonraki Londra uçağına bindirdi.

Gazetenin editörü Dean Baquet Türkiye'nin bu hamlesinin "haksız" ve "basın özgürlüğünü ayaklar altına alan" bir hamle olduğunu söylerken gazetenin başkan yardımcısı David McCraw da ilk defa bir muhabirlerinin Türkiye'ye girişinin yasaklandığıını belirtti.

Rick Gladstone imzalı haberde, Türkiye'nin hapisteki gazeteci sayısında dünya lideri olduğu, son dönemde Alman gazeteci Volker Schwenk ve ABD'li gazeteci David Lapeska'nın da ülkeye girişine izin verilmediği yer aldı.''yazdı.
Analiz Firüz Türker
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum