Nazlı ILICAK, Ahmet ve Mehmet ALTAN kardeşler?

Anayasa mahkemesinin; tutuklu bulunan gazeteciler adına yapılan itirazı, "uzun tutukluluk süresinin bir hak ihlali olduğu!" çerçevesinde verdiği karara karşı ilk derece mahkemelerin direnmesi sonrası sanıkların tutukluluk halinin devamı, doğal olarak; yargı bağımsızlığı ve mahkemelerin yetkisi, tartışmalarını yeniden başlattı...

Nazlı ILICAK, Ahmet ve Mehmet ALTAN kardeşler?
14 Ocak 2018 - 02:47 - Güncelleme: 14 Ocak 2018 - 03:05

Anayasa mahkemesinin; tutuklu bulunan gazeteciler adına yapılan itirazı, "uzun tutukluluk süresinin bir hak ihlali olduğu!" çerçevesinde verdiği karara karşı ilk derece mahkemelerin direnmesi sonrası sanıkların tutukluluk halinin devamı, doğal olarak; yargı bağımsızlığı ve mahkemelerin yetkisi, tartışmalarını yeniden başlattı.

14 TEMMUZ 2016;
FETÖ 'cü çetenin darbe teşebbüsüne giriştiği günün bir gün öncesi, Can Erzincan TV'de Nazlı ILICAK 'ın Moderatörlüğünü yaptığı Ahmet ve Mehmet ALTAN kardeşlerin konuk olduğu 2.5 saati aşkın yayının tamamını izleyen objektif bir bakış açısı ve akıl, bir gün sonra yapılan darbe teşebbüsü ile program örtüştürüldüğünde net bir şekilde darbe mesajları verildiğini açıkça ve rahatlıkla söyleyebilir!

Programda Ahmet ALTAN, Cumhurbaşkanı R.TAYYİP ERDOĞAN 'ın iktidarının bitmesinin an meselesi olduğunu sabırsızca söylerken, ne olur ne olmaz kabilinden "iki sene sonra seçim var AKP gidecek, hatta şu an AKP 'li 45--50 milletvekili istifa edip Meral AKŞENER 'in partisine katılsa" da diyerek , darbe teşebbüsünün olası başarısızlık riskine karşı kendisine bir çıkış kapısı bırakmayı ihmal etmiyor.

Ancak devamında " şu an itibariyle ülkede bundan önce yapılan darbelerde ne tür sosyolojik şartlar var idiyse bugün hepsinin fazlasıyla mevcut olduğunu!" iddia ederek yapılacak bir darbenin meşru olacağı algısı oluşturmaya da devam ediyor.

Kardeş Mehmet ALTAN 'da kehanetini öne çekerek " iktidarı çok yakından izleyen dış ve de iç güçler kim ve de her ne ise ; torbadan başını ne zaman çıkaracağının belli olmadığını. " söyleyip yapılacak bir darbenin kendi düşüncesi çerçevesinde peşinen meşru bir eylem olacağını zımnen ortaya koyuyordu.


(Bu iki sözde demokrat isme de bir zamanlar duyduğum sempati ve yakınlıktan dolayı hayal kırıklığım bana kalsın )

Hasılı Ahmet ve Mehmet ALTAN kardeşlerin bu program özelinde darbeyi istediği , darbeden haberdar olduğu ve beklediği açık iken, aynı şeyleri ILICAK için ben söyleyemiyorum. Ak PARTİ iktidarına olan mesafesi, irrite tavrı ve duruşu hükümete yapılacak bir darbenin O'nu da oldukça sevindireceği açık ve net iken ILICAK 'tan darbeyi isteyen yada meyilli olmak noktasında somut bir bulguya ben rastlamadım.

Sonuçta mahkeme olarak, varsa diğer delilleri de evrakların arasına koyarsın, açarsın davayı iki celsede karar verirsin.


Böylece süreç te başlamış ve işlemiş olur, hem sanıkların tutukluluktan doğan mağduriyeti ortadan kalkar, hem de kurumların yıpranmasının önüne geçilmiş olur!!

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum