MUHALEFET NE DEMEKTE ?

Mustafa Satış hocanın Kaleminden Muhalet'in tanımı ve Türkiye'deki muhalefet'in doğruları ve yanlışları, Analiz...

MUHALEFET NE DEMEKTE ?
17 Ocak 2021 - 04:33 - Güncelleme: 17 Ocak 2021 - 04:39
Analiz Mustafa Satış

Tabi iç politika üzerine ne diyorlar. Bir de dış politikaya dair neler söylemekteler.
İç politikadakileri sıralarsak,
işsizlik  var.
Yoksulluk var.
Açlık var ve insanlar açlıktan dolayı intihar ediyorlar.
Adaletsizlik var.
Haksızlık var.
Hukuksuzluk var.
Kayırmacılık var.
Çok cinayet var, özellikle kadın cinayetleri var
Ben de ben ekleyeyim, dayak ta var, hele birine bir bağır başına neler geliyor gör !!!
Peki varmı bunlar ?
Tabi ki var, hem de nasıl ?

Şimdi ben, yahu bu saydıklarınız kendimi bildim bileli vardı desem, kim bilir  ne yaftalar yapıştırırlar bana.
Onun için böyle demeyeceğim, hatta var sayalım ki, Ak Parti iktidarından önce bunların hiç biri yoktu diye var sayalım.
Buraya kadar yüzde yüz anlaştık, itiraz yok. 
Muhalefetin asgari ücretten vergi kesilmemesine ve bu sınırın insanın kimseye muhtaç olmayacağı sınıra yükseltilmesine katılmamak hangi vijdana sığar ki. Yine ev kadınlarının sigortalı olması talebine kim hayır diyebilir ki. Yalnız bu talepte bulunurken verimliliğin artması nasıl sağlanacak hiç bir yol önerildiğine şahit olmadım. Bilen varsa söylesin bence.
Dr Hikmet Kıvılcımlı derdi ki '' İnsanlık var olduğundan beri sorunlar vardı ve halk şikayet ederdi. Sorunları ardı ardına saymakta değildir marifet,  bu sorunların üstesinden nasıl gelineceğini söylemektedir marifet''

O zaman, muhalefet ne söylüyor sorunların çözümü konusunda ona bakalım.
Her boydan muhalefetin çözüm yolları ile ilgili söylemlerini bulup tasnif etmek kolay olmadı.
Çünkü bu söylemleri yığınla aşureye çevrilmiş konuşmaların içinden ayıklayıp düzene koymak gerekti.

Başta saray masraflarının kısılması ve har vurup harman savurur gibi harcama yapmaktan vaz geçilmesi gerekiyormuş. Tabi ki har vurup harman savruluyorsa, belgeleriyle tane tane dökümünün yapılması gerekir, kim diyebilir ki '' oh oh ne güzel israf var, ne de güzel har vurup harman savuruyorlar ...'' Aynı şey, '' beş maaş alanlar var'' demek yetmez, sayın dökün ki böylelerinin yüzüne biz de tükürelim. Adı yok sanı yok, beş maaş veya elli bin TL. alanlar var demek boş konuşma değil de nedir.

Bir kere iktisat işlerinden birazcık anlayanlar, bu sözü edilen rakamların seksen milyonu aşan nüfusu olan bir ülkede bu rakamları ciddi bir adam konuşmaz bile. 
Zaten Külliyenin mini minnacık yavru sayıldığı bu ülkede kalantorların villalarından, jetlerinden, har vurup harman savurmalardan hiç söz etmez muhalifler. Bu tip muhalefet bildiğimiz, '' söyle ama, sakın gerçeği söyleme ve fazla ileri gidip fincancı katırlarını, yani para babalarını ürkütme'' politikasıdır aslında. 

İkincisi de, muhalifin diline doladığı devlet işletmelerinin özelleştirildiğidir. İddia edilir ki, bu işletmeler çok karlıydı, hani kel ölür sırma saçlı, ama ölür badem gözlü olur misali anlata anlata bitiremezler. Sanırsın altın yumurtlayan tavuktu da, Ak Parti iktidarı bu işletmeleri boğazladı.

Oysa, Disk'e bağlı maden İş sendikasında organizatör olarak çalıştığımdan bu işletmelerin çoğunu yakından tanırım. Bu KİT'ler tam bir arpalıktı, bin kişinin çalışması yeterli iş yerlerinde yedi bin, üç bin kişinin çalşmasının yeterli olduğu işletmelerde on sekiz bin kişinin çalışıyor göründüğü, iş saatinde mesela İs-Demir fabrikasında yığınla işçinin bağ bostan ektiği, yüksek fırınların hemen yanıbaşındaki hangarlarda fokurdayan semaver ve nargileler, sigara dumanınmdan gözün gözü görmez olduğunu daha önce anlatmıştım zaten.

İşin komiği, muhalefet bu özelleştirme işini diline dolayıp üstünde tepindiği halde, iktidara geldiğinde bu işletmeleri tekrar devletleştireceklermi, yoksa ne yapacaklarına dair bir şey de söylemezler hani.
Buradan ülke ekonomisine ne kazanılacak ta, sözünü ettikleri sorunları çözecek, bir türlü anlaşılmaz zaten.
Ne oldu şimdi ?
Külliyenin masrafını kıstık, özelleştirilmiş işletmelerin üzerinde çok konuşmakla beraber ne kazandığımız ve ne yapacağımız belli değil daha.
Verimliliği arttırmak lazım cümlesi sayısız kez tekrarlanmasına rağmen bu konuda ne yapılacağına dair de pek bir şey bulamadım.
İnanın çok samimiyim, ama muhalefetin bu söylediklerinden başka pek bi şey bulamadım. Arkadaşlar hatırlatırsa sevinirim ...

Analiz Mustafa Satış
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum