KYK yurt başvuruları ne zaman, saat kaçta bitiyor? GSB KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt başvuruları ile öğrenciler kazandıkları illerde yurtlarda kalma şansı elde edecek. Belirli kriterlere göre yapılacak sıralandırma sonrası asıl adaylar ve yedek sıralar belirlenecek. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurt başvurusu 2021 hangi tarihte olacak?

KYK yurt başvuruları ne zaman, saat kaçta bitiyor? GSB KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?
12 Eylül 2021 - 19:31
Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler üniversiteleri kazandıkları illerde kalacak yer ayarlama telaşına girdi. Binlerce öğrenci bu yıl ilk kez yeni şehirlere giderek eğitimlerini sürdürecekler. Aynı zamanda geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle üniversitelerine gitmeyen ve bu yıl ikinci sınıfa geçen öğrenciler de başvuru için detayları araştırmaya başladı.

GSB E DEVLET KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?


Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yurt başvurularının önünde bir engel kalmadı ve başvurularla ilgili beklenen açıklama geldi. Açıklamada "Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 ve 2021-2022 eğitim öğretim dönemlerinde, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran üniversite öğrencileri için yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, e-Devlet kapısı üzerinden yapılacak. 1 Haziran 2020 tarihinden önce üniversite kayıtlarını yapan ara sınıf öğrencileri de başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek. Öğrenciler, 12 Eylül 2021 saat 23.59’a kadar başvurularını yapabilecek." denildi Başvuruların ardından belirli kriterlere göre sıralandırma yapılacak. Örnek olarak maddi durum, üniversitede eğitim gören ikinci bir kardeş, şehit ve gazi yakınlığı gibi birçok kriter sıralandırmada etkili olacak. Daha sonra asıl sıra ve yedek sıralar belirlenecek. Asıl sırada bulunan adaylar yurtlara kayıt yaptırmadığı takdirde yedeklere sıra gelmeye başlayacak. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum