KORONA VİRÜS SOKAK YANSIMASI VE TEDBİRLERİN ALINIP ALINMAMASI ANALİZ?

Doğru bildiğimiz yanlışlarla karşı karşıya kalmakta olan Bir toplum  olduğumuzun endişesi sokaklarda bir birlerinin gözlerine neler oluyor bu hayatta dercesine Ortalıkta Tehlikesinin Ne kadar büyük olduğunu kanıtlamış durumda. KORONA virüsü nü hiçe sayan bir takım gurupları gözlemlediğimi Üzülerek ifade ederim ki kendini düşünmeyen kişilerin başkalarını düşünmesini beklememizin ne Kadar doğru veya yanlış bir yaklaşım...

KORONA VİRÜS SOKAK YANSIMASI VE TEDBİRLERİN ALINIP ALINMAMASI ANALİZ?
24 Mart 2020 - 00:10 - Güncelleme: 27 Mart 2020 - 18:42
Haber Analiz; GAZETECİ ŞEFİK ARMAN  
Çin’in WUHAN kentinde meydana çıkması sonucu, KORONA virüsünün Tüm Dünya’ya hızını artırarak yayılması sonucu hasta ve ölüm vakalarının artması tüm Dünyada endişe verici boyutlara doğru gitmesi Dünya sağlık örgütünü gece gündüz haraketli hale getirmesiyle beraber Hasta vakalarını durduramadıklarından dolayı  Bunun yanında diğer tedbirlerin alınması kararlaştırılarak  Her ülke kendi sağlık sorunlarını Çözebilmek adına sırasıyla devreye aldıkları uygulamaları Başlattı.

HABERİN RESİM GALERİSİ

Fakat Alınan bir çok kararlara rağmen alınan önlemlere ne kadar uyulduğu ve uyulmasını sağlayacak çalışmaların etkili olup olmadığı Akıllarda soru işaretleri ile dolu bir çok endişeye sevk ediyor.

Doğru bildiğimiz yanlışlarla karşı karşıya kalmakta olan Bir toplum  olduğumuzun endişesi sokaklarda bir birlerinin gözlerine neler oluyor bu hayatta dercesine Ortalıkta Tehlikesinin Ne kadar büyük olduğunu kanıtlamış durumda. KORONA virüsü nü hiçe sayan bir takım gurupları gözlemlediğimi Üzülerek ifade ederim ki kendini düşünmeyen kişilerin başkalarını düşünmesini beklememizin ne Kadar doğru veya yanlış bir yaklaşım olduğunu sokağa Çıkma yasağı uygulanan 65 YAŞ üstü gurupların Bu ciddiyeti fazlasıyla gözler önüne sergilediği aşikardır.

Böyle bir toplum anlayışı bir alt ve daha da genç nüfusumuza önemsenecek kadar kötü örnek oldukları Halkımızı tedirgin ve KORONA virüsünü ciddiye alıp almamada kararsız bir hale getirmektedir. Benim yetkili mercilerden alınan ve alınması gereken kararları daha sert yaptırımlarla uygulanmasını Sağlamalarını temenni ederim.
Çünkü toplum herkesin sağlıklı ortak yaşam alanlarıdır, bu ortak yaşam Alanlarımızı sağlığını ve de sağlığımızı hiçe sayan adeta sağlık konusunda sadece kendi kişisel yaşamıyla Sınırlı kılan kişilerin düşüncesine ve yaydıkları tehlikeye duyarsız kalmamalıyız.

Şu anda başta tekstil konfeksiyon atölyeleri buna bağlı tedarikçi dükkanlar O.S.B lere bağlı küçük imalatçılar ve daha da önemlisi kayıt dışı çalışan merdiven altı tabir ettiğimiz iş yerleri sıkı bir şekilde Kontrol altına alınmalı, çünkü kapalı kapılar ardında çalışmalarına devam ettikleri söylenmektedir.
Benimde bu söylentileri teyit eden gözlemlerim olmuştur örneğin saat 17.00 suları mahalle aralarında Küçük iş merkezlerinde tekstil atölyelerine ait makine bant üstü aydınlatmalarının yanıyor olmaları Buraların VİRÜSÜ yaymada ne kadar etkili yerler olduğunu doğrulamaktadır. BANKALAR ın sağlık çalışanlarının risk altında olduğu kadar’ Risk altında olduğu da tarafımdan gözlemlenen yerlerden biridir. örneğin 23.03.2020 pazartesi saat 11.00 suları banka şubeleri önünden Geçiyordum ki, aman Allah’ım sanki bu önlemler bu halkın sağlığı için alınmamış gibi başı boş sorumsuzca bankalarda iç içe korunaksız işlem yapanların görüntüleri hiçte BİLİM KURULU NUN alınmasını istediği tedbirlere uyumlu olmadığı ortadadır.

Şahsen benim KORONA virüsü nün bu denli hızlı yayılmasının sebeplerinden biri olduğu kanısındayım ve ATM  de para çekme yarışına girenlerin dezenfekten  uygulama konusunda ki duyarsızlıklar da ayrı bir sorundur, çünkü para çekme ünitesindeki tuş takımlarını ve dokunmatik ekranları çıplak elleriyle kullanıyor olmaları tehlikenin boyutunu sıraya girmiş diğer vatandaşların 30 40 cm mesafede maskesiz ve eldivensiz Rahat tavırları bence paranın gücü KORONA virüsü nün gücünün üstüne çıkmış gibi.

Bu duruma bir an önce Bir BANKA şube müdürümüzün dediği gibi önlem alınması zaruri durumlardandır burada BANKA şube çalışanları ve evlerinde bekleyen yakınları rizk ve tehlike altındadır.

Birilerinin sorumsuzluğunun bedelini sorumlu diğer kişilerin ödemesi normal ve adil bir yaklaşım değildir.
Can hürriyeti mal hürriyetinden önemli olmalıdır diyoruz.
Toplu taşıma vasıtalarındaki incelemelerim ve gözlemlerim sonrası da ilginç olaylara tanık oldum Sokak olaylarını yerinde ve kaynağında gözlemlemek için CEVİZLİBAĞ dan  önce dezenfekte  sıvısı kullanarak maskemi takıp bindiğim metrobüs ile uzun çayıra seyahat ettim, seyahat süresince metrobüs te korunma kurallarına uyma oranı yakınlık mesafesi başta olmak üzere maskesiz kişi oranı da düşünülürse % 1-2 gibi, Buna metrobüs sürücüsü dahil.
Uzun çayır istasyonunda indim istasyon salonunda DEZENFETON cihazı vardı fakat biraz bekledim kullanan oranına bakmak için ne yazık ki onu da kullanan pek azdı dolayısı ile hastalığı hala bu bilinçli davranışı kabullenemeyen bir topluluk yaymaya devam ediyor durumda dır.
Uzun çayır dan KADIKÖY-TUZLA  HALK OTOBÜSÜNE bindim burada da koruma tedbirleri maalesef  yeterli düzeyde olmadığını gördüm Vatandaşın her zaman ki  gibi elinde telefon maske eldiven yok İki kişilik koltuklar araç %80 dolu ve iki kişi aynı koltukta sırt sırta dönmüş internet alemindeler ve zannediyorlar ki sırt sırta dönünce aralarında 3 – 5 cm mesafe kalmış Korunduklarını zannediyorlar.

Tabi ki bu durumda alınması gereken tedbirlerin ciddiyetinin boyutunu saklamamaktadır Yapmış olduğum bu gözlemleme seyahat im sürecinde sadece güzel olan bir davranış vardı oda sürücülerin 65 YAŞ üstü görünümlü kişileri araca almamaları hatta sefa köy de 70 yaşında bir vatandaş halk otobüsüne binmek istedi şoför seni alamayız 65 yaş uygulaması var dedi vatandaş ısrarla binmek istedi şoför bu kez cezası var diye ikaz etti vatandaşı, vatandaşta ne ceza gelirse ben öderim diye cevap verdi fakat şoför senin paran çok ise taksi ile git, in araçtan diye indirdi, bence 65 YAŞ ÜSTÜ vatandaşları kimse kural dışı idare etmezse bu vatandaşlarda yolda kalma endişesiyle evlerinden çıkmayacaklarıdır, en azında mahallelerinin dışına çıkma imkanları engellenebilir, bu durumda hastalığın yayılmasının ölümlerin azalmasının sağlanması konusunda yardımcı olunur ve sorumsuzlukları daha sık ve kararlı caydırıcı denetimler yapılması gerekmektedir.

Eğer büyüklerimizi evlerde ziyaret etmeyi başaramazsak malum Mezarlıklarda ziyaret etmek zorunda kalırız. Kimse sevdiğini kaybetmek istemiyorsa BİLİM KURULU NUN  ve Yetkili BAKANLIK LARIN önerilerini dikkate alsın Giden geri gelmiyor.
   
Haber Analiz; GAZETECİ ŞEFİK ARMAN  
                                                                                                                                  
                                                                                                                                       

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum