Korona Virüs (covid19) laboratuvarda mı üretildi?

Virüs, canlı ya da cansız değildir. Üzerinde, "beni kopyala" yazan bir kod gibidir. Canlı hücre ile temas edince kendini kopyalar. Misal, biri gelip, fotokopisini çekmediği müddetçe hayata geçmeyecek olan bir yapısı vardır...

Korona Virüs (covid19) laboratuvarda mı üretildi?
22 Mart 2020 - 23:48 - Güncelleme: 27 Mart 2020 - 18:47
"(covid19) Virüs laboratuvarda mı üretildi," Sorularının cevabıdır...
470 yılında ortaya çıkan Jüstinyen Vebası, 1300'lerin sonundaki kara veba ve 1918 yılındaki İspanyol Gribi, hepsi ayrı ayrı 100 milyonlarca insanın ölümüne sebep oldu. Yine 2000'li yıllardaki SARS ve MERS de bu virüsün türevi... Yani demem o ki, bu virüs hiç kaybolmadı. Yani yine demem o ki, bu virüsün tekrar üretilmesine gerek filan da yok... Yani yine diyorum ve soruyorum ki, var olan bir şey nasıl üretilir?

Peki üretilmedi de, o zaman nasıl ortaya çıktı?
Virüs, konusunda önce tanıma bakmak gerekiyor.


Virüs, canlı ya da cansız değildir. Üzerinde, "beni kopyala" yazan bir kod gibidir. Canlı hücre ile temas edince kendini kopyalar. Misal, biri gelip, fotokopisini çekmediği müddetçe hayata geçmeyecek olan bir yapısı vardır.

Koronavirüs ya da daha net ve güncel ifade ile covid19 da aynen böyle bir virüstür. Dahası var, devamlı evrim geçirmektedir. Her geçen gün biraz daha gdo ve kirli hava ile yaşamaz hale getirilen bu dünyada var olmak için çaba gösteren bir virüstür. Artık bu virüsün sıcak soğuk ayırmadığı biliniyor. Havada bile yani boşlukta günlerce canlı kalabiliyor. Yarasa, yılan, karıncayiyen ve domuz gibi kendisine karşı bağışıklık kazanmış hayvanlarda bin yıldır varlığını sürdürüyor. Yok olması için dünyanın yok olması gerekiyor. Yeniden üretilebilmesi için de, önce "DNA programlaması yapabiliyor olmak" gerekiyor. Hani şu fazla kromozomu var diye, tedavi etmekten aciz olduğumuz down sendromlular var ya, ondan çok çok daha ileri bir teknoloji ile müdahalede bulunmamız gerekiyor. Yani bir virüsü yeni baştan üretmek, bilinen teknoloji ile mümkün değil.

O zaman olan ne?
Çok uzun zamandır bu virüse bağışıklık kazanmış olan yarasalar inceleme altındaydı. Tübitak Bilim Teknik takipçileri bilir. Bu konular sır değil. Olan, kontrolden çıkan bir şeylerin olduğudur.
Virüsün, şiddetle boy gösterdiği milletlere, olgun yaştaki elit ve hükmeden kesime olan etkisine ve uluslararası dolaşım imkanı olan belli bir gelir seviyesinin üzerindeki toplumsal duyarsızlara nasıl davrandığını düşünerek diyorum ki...
Daha net ifade ile bilinmesi gereken şudur:
"Sizi Allah'a şikayet edeceğim" diyen çocuğun sesini, Allah'ın duyduğundan insanlar emin olmalıdırlar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum