Kılıçdaroğlu'na da Biden'dan Kötü Haber!

Joe Biden; Türkiye ve Erdoğan'dan İki Kez Özür Dilemiş Biri! Kılıçdaroğlu'na da Biden'dan Kötü Haber!

Kılıçdaroğlu'na da Biden'dan Kötü Haber!
09 Ocak 2021 - 01:12
Seçim Kampanyası sırasında Aralık ayında New York Times'a verdiği bir mülakatta Türkiye ile ilgili olarak; Biden, "Bence yapmamız gereken Erdoğan'a karşı farklı bir yaklaşım izlemek. Muhalefetin liderlerini desteklediğimizi açık şekilde belirtmeliyiz.." demişti ya hani..
Bizim Muhalefetin tamamı bu sözlerden cesaret alıp Hükümete ve Erdoğan'a yüklendikçe yüklendiler.

Hatta çok daha da ileri gidip, darbe çağrışımı yapan söylemler, Üniversitelerde isyan denemeleriyle işi ihanet boyutuna kadar taşıyanlar da oldu vs.

Bizim muhaliflerin unuttukları şeyler de var; Joe Biden, Başkan yardımcılığı döneminde iki kez sözlerini yalayıp Türkiye ve Erdoğan'dan özür dilemiş bir adam!

Ekim 2014'te Harvard Kennedy School'da yaptığı bir konuşmada; Türkiye ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin Suriye Devlet Bakanı Beşar Esad'ı devirmek adına çok ciddi paralar ve silahlar aktardığını söylerken;
Erdoğan;
 "Bakın bu konuda eğer Biden bu tür ifadeler kullandıysa benim için tarih olur. Sayın Biden eğer Harvard'da böyle bir şey söylediyse bizden özür dilemesi lazım. Öyle ufak tefek çevresinden dolaşarak yapılacak açıklamalar bizim kabulümüz değildir!" şeklinde tepkisini açıklayınca, Biden daha sonra Erdoğan'ı arayarak sözlerinden dolayı özür diledi.

Biden'ın ikinci özrü de 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından geldi.

Darbe girişiminden bir ay sonra Türkiye'ye yaptığı ziyarette Biden, "Amerikan halkı sizin yanınızda. Obama, Erdoğan'ı arayan ilk insanlardan biri oldu. Ancak yine de özür dilemek istiyorum. Keşke daha erken buraya gelebilseydim. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı (Erdoğan), halkınıza büyük hayranlık duyuyoruz ve bu zorluklara göğüs germe biçiminize hayranlık duyuyoruz" demişti.
Biden akıllı adamdır, yoksa ABD'nin başına getirilmezdi.
Eğer Erdoğan'ı düşürmek istiyorsa, ki istiyor;
Öncelikle işe "Muhalefeti Dizayn" etmekle başlayacaktır;
Kemal Beyin başarısızlıkları da dizayn operasyonunda ilk sırayı alacaktır!

ANALİZ; Mahmut Çetin

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum