İdlip Operasyonu Başladı?

Türkiye'nin sınırlarına yığılan göçmenlerin artması sebebiyle ve barışı sağlamak için sağlanan ''Astana anlaşmaları'' ve ''Soçi mutabakatı''nı hiçe sayarak İdlib'in güneyinde ilerleyen ve binlerce insanı göçe zorlayan Beşşar Esed Rejim'ine karşı, ılımlı muhalifler operasyon başlattı.

İdlip Operasyonu Başladı?
20 Şubat 2020 - 18:27 - Güncelleme: 20 Şubat 2020 - 19:01
Türkiye'nin desteği ile Suriye Milli Ordusu İdlib güneyinde Esed yanlısı milislere karşı operasyona başladı. Rejim hedefleri topçu atışlarıyla vuruluyor. 1 saat içinde ele geçirilen kasabada, 5 tank, 2 zırhlı personel taşıyıcı, 2 silahlı pikap, 1 obüsün imha edildi,  1 Tank da ele geçirildi. Rejim yanlıları kaçışıyor.

2 Mehmetcik şehit düştü 

MSB Son dakika açıklaması yaptı
''Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlarımıza yapılan hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Belirlenen hedefler ateş altına alınmış, alınmaya devam edilmektedir. 
Bugüne kadar olduğu gibi şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamış, bundan sonra da bırakılmayacaktır. Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz.
''denildi.


Rusya'dan İdlip Operasyonu ile ilgili Türkiye açıklaması geldi?

Türk ordusunun Suriye'deki ılımlı muhaliflere destek vermekle suçlayarak, Ankara'nın ''Muhaliflerin faaliyetlerine destek vermeyi ve onlara silah sevk etmeyi durdurma çağrısı yaptı''

Ayrıntılar Geliyor...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum