HDP'den terörist başı Öcalan'a özgürlük isteği!

Kürt sorunu olduğunu ifade eden ve çözüm için HDP'yi gösteren Kılıçdaroğlu'na, İmralı'yı adres gösteren HDP, terörist başı Öcalan için sosyal medyada kampanya başlatarak özgürlük istedi.

HDP'den terörist başı Öcalan'a özgürlük isteği!
09 Ekim 2021 - 18:58
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Bay Kemal ve İttifakları" belgeselinin ilk bölümünde "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz' dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasına yanıt veren HDP'li Sezai Temelli, "Çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı'dır" diyerek terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı adres gösterdi. Skandal açıklamalarından ardından ise HDP tarafından terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için sosyal medya platformlarında "özgürlük kampanyası" başlatıldı.

TERÖRİST BAŞI ÖCALAN İÇİN ÖZGÜRLÜK İSTEDİLER

HDP'li vekiller sosyal medyada skandal bir etiket açtı. İlk olarak HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ve Van Milletvekili Sezai Temelli, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük istediler. Söz konusu paylaşımlar tepkilere neden olurken Sezai Temelli'nin paylaşımına yorum yapılmasını engellemek için bu özelliği kapatması dikkat çekti. 

İŞTE YAPILAN SKANDAL PAYLAŞIMLAR

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ise, "Kürt sorununun demokratik çözümü ve barış sadece Kürtler için değil tüm Türkiye için yaşamsal önemdedir. #FreedomForOcalanNow" paylaşımında bulundu. 


Sezai Temelli," Tecrid ve savaştan beslenen faşist rejimden ancak barış ve demokrasi mücadelesini yükselterek ve örgütleyerek kurtulabiliriz. Tecride karşı mücadele demokrasi ve insan hakları mücadelesidir. Demokratikleşme için barış, barış için muhatabıyla müzakere…#FreedomForOcalanNow" ifadelerini kullandı. 

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca'da skandal paylaşımları yapan isimler arasında yer aldı.

CHP'YE GÖRE HDP MEŞRU


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'de 'Kürt sorunu' olduğunu savunarak çözüm yolunun HDP'den geçtiğini söylemişti. Kılıçdaroğlu, "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz. HDP'yle biz bu sorunu çözebiliriz." ifadelerini kullanmıştı.

İYİ PARTİ VE AKŞENER 'ÖZGÜRLÜK' KAMPANYASINA NE DİYECEK?

Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi adres göstermesine ses çıkarmayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in HDP'li vekillerin 'Öcalan'a özgürlük' başlığı altında yaptığı skandal açıklamalara nasıl tepki vereceği merak konusu haline geldi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum