Hak ve Adalet Partisi Ulusal Genel Başkanı Yiğit Zeki Öztürk Diyor ki!..

Hak ve Adalet Partisi Ulusal Genel Başkanı Yiğit Zeki Öztürk'ün basın açıklaması.

SİYASET Yayın: 10 Ocak 2026 - Cumartesi - Güncelleme: 10.01.2026 11:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

HAK VE ADALET PARTİSİ
ULUSAL GENEL BAŞKANI
YİĞİT ZEKİ ÖZTÜRK
YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASINDA;

TÜRKİYE'DEKİ ÇÜRÜMENİN,
KOKUŞMUŞLUĞUN, HIRSIZLIĞIN, YOLSUZLUĞUN, SOYGUNUN, VURGUNUN, TALANIN BEDELİNİ,

ASGARİ ÜCRETLİ ÖDÜYOR,
EMEKLİLER ÖDÜYOR,
GENÇLER ÖDÜYOR..

Türkiye'nin günümüzdeki en büyük sorunu;
ne sadece ekonomidir, ne terördür, ne sadece satılmış siyaset ve siyasilerdir vb.

Türkiye'nin en büyük sorunu; ahlaksızlığın, haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin, hırsızlığın, yokluğun, yolsuzluğun, vurgunun, yalanın, talanın normalleşmesidir.

Bunlar düzelmeden ne ekonomi düzelir, ne eğitim, ne sağlık, ne hak, hukuk, adalet, demokrasi, özgürlükler ne de toplumsal huzur düzelir.

TÜRKİYE'DEKİ ACI GERÇEK ŞU;

Çürüme, kokuşma yukarıdan aşağıya yayılır,
tepedekiler düzelmeden aşağısının düzelmesini beklemek sadece kendimizi kandırmaktır.

Türkiye'nin yeni sistemi sanki adeta değerlerini, örf ve adetlerini, gelenek ve göreneklerini yitirmiş, töresinden kopmuş, parayı tek ölçü hâline getirmiş bir ülke manzarasıyla karşı karşıyayız.

Güven yok, adalet yok, hukuk yok, demokrasi yok, özgürlükler kısıtlanmış, hesap soran yok, hesap veren yok, devlet ciddiyeti yok, liyakat yok, yok Allah yok.

Toplumun, geleceğin temeli, sigortası olan çocuklar, gençler sahipsiz; 25-30-35 yaşına gelmişler hâlâ ana baba eline muhtaç, serseri mayın gibi ortada. İş yok, aş yok, güç yok; caddelerde, sokaklarda, kahve köşelerinde dolaşıp duruyorlar.

Uyuşturucu belası da ortaöğretimden ve ilkokul öğretim yaşına kadar inmiş.

Aileler çaresiz, devletin kurumları etkisiz; yönetenler ise ya görmezden geliyor ya günü kurtarma, cebi doldurma, kendi ve çoluk çocuğunun geleceğini garanti altına alma, boş vaat ve açıklamalarla günü kurtarma ve sorumluluktan kaçıyorlar.

Türkiye'yi, ekonomiyi, halkı öldürmüşler, bitirmişler de ağlayanı yok.

BU MUDUR DEVLET CİDDİYETİ?

YAZIKLAR OLSUN SİZE.

24 YILDA,
HIRSIZLIK, YOLSUZLUK, VURGUN, SOYGUN, YALAN, TALAN, HUKUKSUZLUK, RÜŞVET, ADAM KAYIRMA, LİYAKATSİZLİK ARTIK İSTİSNA DEĞİL,

NEREDEYSE TEK ADAM SİSTEMİNİN KENDİSİ HÂLİNE GELMİŞ DURUMDA.

Siyaset halka hizmet makamı olmaktan çoktan çıkmış; kısa yoldan zengin olma, güç devşirme, dokunulmazlık kazanma aracına dönüşmüş.

Bir de seçildiği partiyi bir takım maddi ve manevî menfaatler karşılığında satıp başka partilere geçen insanlar var ki, bunlara diyecek söz bile bulamıyorum.
Bu bir ahlâk çöküşüdür, ahlaksızlıktır.

Saygılarımla,

YİĞİT ZEKİ ÖZTÜRK
HAK VE ADALET PARTİSİ
ULUSAL GENEL BAŞKANI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
ss